• Blues
  • Rock
  • Világzene, Népzene

Az Appalache környéki folk, a blues, a magyar népzenei elemek, a metal és punkszíntér öntörvényűsége keveredik Makó zenéjében, aki Európa klubjaiban is szívesen látott vendég.

The Devil's Trade

A The Devil’s Trade néven zenélő gitáros Makó Dávid dalszerző életének elmúlt néhány éve egy intenzív utazás volt. Miután 2014 végén napvilágot látott Those Miles We Walked Alone című debütáló nagylemeze, még ő maga sem tudta, mekkora és milyen útra vállalkozik. A saját zsebből finanszírozott CD-től az immár teljesen sold out bakelit nagylemez változatáig, egy kis klubban történt bemutatkozó koncertjétől Európa jelentős klubjainak színpadáig jutott, ahol olyan előadók társaságában turnézhatott, mint a Crippled Black Phoenix vagy a Nathan Gray Collective, Makó megújította magát. Épp úgy, mint második nagylemezén, ami a What Happened to the Little Blind Crow címet kapta. 

Makó a színpadon teljesen lecsupaszítja magát estéről estére, és hiába a szigorúnak tűnő külső megjelenés, az intimitás, a keserűség és a remény még sohasem tűnt annyira őszintének, mint az ő dalaiban, amelyekben szívszorító Erdélyi dallamoktól kezdve Makó doom/stoner gyökerein át az Appalache-hegység népzenéjéig megannyi színt hoz. Személyében egy olyan művészt tisztelhetünk, aki folyamatosan nő, fejlődik és alkalmazkodik.

Linkek

Galériák

  • The Devil's Trade
    1
  • King Dude (US) lemezbemutató koncert, The Devil's Trade

    2016. március 2.

    34

A helyszín