The Devil's Trade

The Devil's Trade

The Devil's Trade
június
19
szerda 20:00
Tetőterasz

The Devil's Trade

 • Blues
 • Rock
 • Világzene, Népzene

Forog tovább a magnószalag: (a) The Devil’s Trade koncertjével  folytatódik a Bookline és az A38 Hajó közösen megálmodott sorozata, a  B-oldal június 19-én. A Tetőteraszon megrendezett könyvkibeszélős  koncert során a fellépő beszámol egy aktuális olvasási élményéről és  arról, hogy az ő művészetében milyen szerepet játszik az irodalom. The  Devil's Trade-del, azaz Makó Dáviddal Kurt Vonnegut: A hamvaskék sárkány  című novelláskötetéről beszélgetünk majd, ami a rózsaszín álomból való  keserves ébredést mutatja be a II. Világháború utáni USA-ban. Jobb  megágyazás aligha képzelhető el Magyarország legjobb doom folk  előadójának koncertjére! A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


The Devil's Trade

Bookline B-oldal sorozatunkban az est két zenei szettje között Szabó Ádám tart a fellépőkkel az általuk, mint zenéjükkel és szellemiségükkel rokon, számukra különlegesen fontos kötetről beszélgetést. Ezen az estén  Devil's Trade Kurt Vonnegut A hamvaskék sárkány című kötetét ajánlja.

A The Devil’s Trade néven zenélő gitáros Makó Dávid dalszerző életének elmúlt néhány éve egy intenzív utazás volt. Miután 2014 végén napvilágot látott Those Miles We Walked Alone című debütáló nagylemeze, még ő maga sem tudta, mekkora és milyen útra vállalkozik. A saját zsebből finanszírozott CD-től az immár teljesen sold out bakelit nagylemez változatáig, egy kis klubban történt bemutatkozó koncertjétől Európa jelentős klubjainak színpadáig jutott, ahol olyan előadók társaságában turnézhatott, mint a Crippled Black Phoenix vagy a Nathan Gray Collective, Makó megújította magát. Épp úgy, mint második nagylemezén, ami a What Happened to the Little Blind Crow címet kapta. 

Makó a színpadon teljesen lecsupaszítja magát estéről estére, és hiába a szigorúnak tűnő külső megjelenés, az intimitás, a keserűség és a remény még sohasem tűnt annyira őszintének, mint az ő dalaiban, amelyekben szívszorító Erdélyi dallamoktól kezdve Makó doom/stoner gyökerein át az Appalache-hegység népzenéjéig megannyi színt hoz. Személyében egy olyan művészt tisztelhetünk, aki folyamatosan nő, fejlődik és alkalmazkodik.


Linkek

Galériák

 • The Devil's Trade
  1
 • King Dude (US) lemezbemutató koncert, The Devil's Trade

  2016. március 2.

  34

A helyszín