Nemzeti Összetartozás Napja: Teddy Queen (RO), The Sharonz

Nemzeti Összetartozás Napja: Teddy Queen (RO), The Sharonz

Nemzeti Összetartozás Napja: Teddy Queen (RO), The Sharonz
június
3
péntek 19:30
orr stúdió

Nemzeti Összetartozás Napja: Teddy Queen (RO), The Sharonz

  • Rock

Teddy Queen

2016-ban három tinédzser álmaként született meg a Teddy Queen formáció Gyergyószentmiklóson. A kezdetekben garázs rock elemekből építkező zenekar fokozatosan haladt kezdetben az erdélyi fesztiválok során át egyenesen a legfontosabb magyarországi koncerthelyszínekig. A zenekar 2 kiadott kislemezzel és a 2021-ben kiadott nagylemezével bizonyítja, hogy a punk rock és indie pop rock vonásokon túl a szabad szelleműséggel karöltve képes ízes rock ’n roll-t varázsolni a színpadra.  A kezdetektől változatlan felállású  banda egy sulis zenekarból kinőtt fesztivál zenekarrá érett. Megszólalásuk őszinte, olykor fiatalosan bolondos, dalaikkal igyekeznek egyszerre a testre és lélekre is hatni.  Egyedi hangzásviláguk egyenesen a szívhez szól és táncra hív.

Tagok:

Fodor László

Csóka Lóránd

Péter Gellért

Diszkográfia:

Helló EP (2018)

Kísérj El Single (2018)

Elszállni Single (2019)

Nem Szól Rám Senki EP (2019)

Nekem Itt A Helyem LP (2021)

Díjak, elismerések:

2017 Háromszéki Diákegyüttesek Találkozója Döntő, Különdíj

2018 Háromszéki Diákegyüttesek Találkozója 1. hely

2018 Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2. hely, közönségdíj

2019 Legszebb Erdélyi Magyar Dal Döntő

2019 Siculus Fesztivál Legjobb Dalszöveg díj

2019 Vibe Fesztivál Himnusz (Minden A Helyén c. dal)

2019 Az Év Dala Díj (Ígéretes Titánok) 1. hely

2021 Legszebb Erdélyi Magyar Dal Döntő


The Sharonz

A Sharonz zenekar 2017 júniusában került fel a hazai könnyűzene térképére, amikor megjelent az Édentől Keletre című daluk és bemutatkozó koncertjüket tartották a budapesti a Darshan Udvarban. Ezt követően 2018 nyarán megjelent első kislemezük, ami a Te meg én címet kapta.
A lemez megjelenését követően nem kellett sokat várni az első nagyobb szakmai elismerésre, hiszen 2018 őszén elnyerték a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának Induló Előadó Támogatását. A program segítségével elkészítették Illúzió című nagylemezüket, ami 2019. október 1-én jelent meg. A lemez első singleje a „Vadvirág” című dal, aminek a videoklipje kiemelkedő nézettséget hozott a zenekar számára.
A zenekar számos alkalommal koncertezett Budapesten és vidéken egyaránt, “hangos” és akusztikus formában is. Felléptek neves hazai fesztiválokon, mint a Fishing on Orfű, Művészetek Völgye, szolnoki Tiszavirág Fesztivál, illetve több városi rendezvényen és falunapon.
A zenekar 2020-ban évben is kihasználta a lehetőségeket. Megjelent három daluk, melyből kettő állandó rotációban forog a kecskeméti Gong Rádióban és a Beat online rádióban, session videót forgattak az elmaradt koncertek pótlására.
2021 őszén megjelent Szép más világ című második nagylemezük. A lemez címadó dala és az Utolsó ilyen dal című daluk bekerült a Petőfi Rádió, a Beat! és a Gong Rádió lejátszási
listájába is.
A zenekar bejutott A Dal 2022 legjobb negyven produkciója közé Szép más világ című dalukkal. Felkérést kaptak a Petőfi TV Én vagyok Te című műsorába ahol Nemazalány és Szofi – Üres szívek című slágerét kellett feldolgozniuk, amit nagy sikerrel teljesítettek.
A zenekar idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját, amire nagyon sok meglepetéssel készülnek közönségük számára!

Tagok:
Kasztel Réka
Almási Bálint
Tasnádi László
Kovács Olivér
Gyulai Sámuel
Hollós Marci

Diszkográfia:
2017 // Édentől keletre (single)
2018 // Te meg én (EP)
2019 // Vadvirág (single)
2019 // Illúzió (album)
2020 // Árnyékok lettünk (single)
2020 // Én ma veled utazom (single)
2020// Klisé (single)
2021 // Fekete valcer (single)
2021 // Szép más világ (album)

Esemény a facebookon

A helyszín