Elmarad: Tank And The Bangas (US), Nunki Bay Starship

Elmarad: Tank And The Bangas (US), Nunki Bay Starship

Elmarad: Tank And The Bangas (US), Nunki Bay Starship
április
8
szerda 20:00
Koncertterem

Elmarad: Tank And The Bangas (US), Nunki Bay Starship

  • Hiphop, Funk, Soul
  • Pop

Magyarország Kormányának döntése értelmében, a világméretű  egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve  elmarad az idén 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál.
 Mindent elkövetünk azért, hogy az eseménysorozat látogatóit folyamatosan  tájékoztassuk az elmaradt programokkal kapcsolatos tudnivalókról. A  megvásárolt jegyek visszaváltására a fesztivál weboldalán lesz  lehetőség, ennek módjáról és részleteiről hamarosan a  www.btf.hu oldalon találhatnak információt.


A Tank and the Bangas New Orleansból indulva hódította meg az amerikai közönséget, a csapat tagjai egy kötetlen és önfeledt közös zenélésen sodródtak egymás mellé, amikor 2011-ben egy open mic eseményen játszottak együtt. Annyira ráéreztek egymás energiáira, hogy nem sokkal később meg is alapították a zenekart.

Első lemezüket 2013-ban adták ki, a bemutatkozó albumot már nagyra duzzadt rajongótábor várta. 2017-ben újabb mérföldkőhöz érkeztek: 6000 formációt megelőzve nyerték meg a National Public Radio Tiny Desk versenyét, ami a műsorvezető Bob Boilen szerint „lírai mélységüknek és sokszínűségüknek” volt köszönhető.

Második nagylemezük, a Green Balloon 2019-ben látott napvilágot, és korábbi dalaiknál is jobban tükrözi, hogy a csapat milyen sokféle zenét képes saját arcára formálni. Az együttes forntembere, Tarriona „Tank” Ball énekstílusa olyan, mintha személyében minimum három teljesen különböző előadó egyesülne. Hol slammerként, hol jazz- vagy soulénekesként, hol rapperként formálja a szavakat, dalszövegei pedig akár egy avantgárd költészeti antológiában is megállnák a helyüket.

Az együttes tagjai: Tarriona „Tank” Ball – ének, Daniel Abel – gitár, Jonathan Johnson – basszusgitár, Etienne Stoufflet – tenorszaxofon, Albert Allenback – altszaxofon, fuvola, Norman Spence – billentyűs hangszerek, effektek, Merell Burkett – billentyűs hangszerek, Joshua Johnson – dob, Anjelika Joseph, Tia Henderson – vokál

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az A38 Hajóval közös programként a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.  

JEGYVÁSÁRLÁS A BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL OLDALÁN

   

A helyszín