Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy a kihirdetett veszélyhelyzet miatt határozatlan ideig halasztásra kerülnek a programjaink, az A38 Hajó egyik helyszíne sem tud közönséget fogadni.
Nagy erőkkel dolgozunk az érintett eseményeink újraütemezésén. A legfontosabb mindenki egészségének védelme, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Szigeti Tamás Pillanat című kiállítása

Szigeti Tamás Pillanat című kiállítása

Szigeti Tamás Pillanat című kiállítása
július
1
szerda
július 19-ig
kiállítótér

Szigeti Tamás Pillanat című kiállítása

Szigeti Tamás, Pillanat 

A38 Kiállítóhely, 2020. július 1-19.

Szigeti Tamás legújabb festményein - épp úgy, mint az elmúlt években létrehozott képeken - az erdők, az ártéri területek burjánzó textúrái adják a festmények térbeli koordináta rendszerét. Benne a figurák – emberek és állatok – a szövedékszerű, lombok közt megszűrt, villódzó fényektől áthatott erdő-aurában mozognak.

Természetesség és beállítottság; az elcsípett pillanat és a kidolgozott kompozíciós elemek egyszerre jellemzői a festményeknek. A kiállításon egyes elkapott mozdulatok; a végtelenné nyújtott pillanat képei tárulnak elénk.

A kiállított festmények a street art mozgalmakban széleskörűen használt stencil képek és a fénymásolatok vizualitásából sokban merítenek. A sokszorosított fekete-fehér másolatokból kiinduló, képhibákkal és töredezett formákkal manipuláló alaprétegek vibrálóan színes festék rétegekkel gazdagodnak a festői munka során. Az eredetileg mozdulatlan képforrásokból élettel rezdülő, aprólékos új minőség születik, mely egyfajta molekuláris rezgésében sugall mozgást, változást, átalakulásokat. Az így létrejövő formai képlékenység az alak és tér egymásba olvadása által egy új szabadságfokot, új lehetőségeket sugall.

A kiállítást megnyitja: Bús Balázs.

A megnyitón zenél: Bujdosó János.

A képen az alkotó Villanófényben (135x195 cm, akril és olaj vásznon) című aélkotása látható

Szigeti Tamás

Az utóbbi években Szigeti Tamás festményein a természet egyre több helyet követel magának. Ő maga így ír erről:  

„Az erdőségek, ligetes területek, mint szerves, növényi életformák, a bomlás és az újraserkenő élet lüktető, hullámzó térszeletei alkotják festményeim képterét. A lomb szövedékek, a kúszó növényzet textúrái, a rengetegként ható, belső hullámokkal fodrozó levél- és gally hálózatok logikailag kevés támpontot kínálnak a szemnek, ám moccanó textúrájuk és tünékeny formákban feltáruló mélységeik egyfajta zeneiséget kölcsönöznek a festett képnek.

Festői törekvéseim az elektronikus zene ambient műfajával hozhatók leginkább párhuzamba, melyben az alkotói tér-struktúrát érzelmi és hangulati elemek teremtik meg, szemben a melodikus vagy ritmus alapú kompozíciókkal. E zenei műfajban a tér-idő folytonosságot megteremteni, illetve a befogadóban egyfajta szüntelen áradás/lebegés érzetét kialakítani talán a legfőbb cél.

Legfrissebb kiállításom képei is ilyen, határtalan, hullámzó terekbe vezetik/vetik a szemlélőt, ahol a belépés pillanata talán a legfontosabb. Ám mihelyst e belépés megtörtént, a kép szereplői megmutatkoznak. A képzelt állat, az öltönyös úr, egy talált férfi és a gondozók a fák tetején. Mesél az erdő, csak hallgatni kell.”

Videók

Linkek

Galériák

 • Szigeti Tamás
  22
 • Szigeti Tamás megnyitója

  30
 • Szigeti Tamás megnyitó

  27
 • Szigeti Tamás Sűrűség című kiállításának a megnyitója

  46
 • Szigeti Tamás Natúr című kiállításának megnyitója

  29
 • Szigeti Tamás Köz című kiállítása

  31
 • Szigeti Tamás kiállításmegnyitója

  28
 • Szigeti Tamás Lomb című kiállításának megnyitója

  30

A helyszín

kiállítótér