Szigeti Tamás Lomb című kiállításának megnyitója

Szigeti Tamás Lomb című kiállításának megnyitója

Szigeti Tamás Lomb című kiállításának megnyitója
május
21
kedd 20:00
kiállítótér

Szigeti Tamás Lomb című kiállításának megnyitója

Szigeti Tamás Lomb című kiállításán legújabb nagyméretű, sokrétű, izgalmas szellemi utazásra és konfrontatív kalandozásra egyaránt inspiráló alkotásai május 21-től június 9-ig tekinthetők meg az A38 Kiállítóhelyen.

Galéria

Szigeti Tamás

Az utóbbi években Szigeti Tamás festményein a természet egyre több helyet követel magának. Ő maga így ír erről:  

„Az erdőségek, ligetes területek, mint szerves, növényi életformák, a bomlás és az újraserkenő élet lüktető, hullámzó térszeletei alkotják festményeim képterét. A lomb szövedékek, a kúszó növényzet textúrái, a rengetegként ható, belső hullámokkal fodrozó levél- és gally hálózatok logikailag kevés támpontot kínálnak a szemnek, ám moccanó textúrájuk és tünékeny formákban feltáruló mélységeik egyfajta zeneiséget kölcsönöznek a festett képnek.

Festői törekvéseim az elektronikus zene ambient műfajával hozhatók leginkább párhuzamba, melyben az alkotói tér-struktúrát érzelmi és hangulati elemek teremtik meg, szemben a melodikus vagy ritmus alapú kompozíciókkal. E zenei műfajban a tér-idő folytonosságot megteremteni, illetve a befogadóban egyfajta szüntelen áradás/lebegés érzetét kialakítani talán a legfőbb cél.

Legfrissebb kiállításom képei is ilyen, határtalan, hullámzó terekbe vezetik/vetik a szemlélőt, ahol a belépés pillanata talán a legfontosabb. Ám mihelyst e belépés megtörtént, a kép szereplői megmutatkoznak. A képzelt állat, az öltönyös úr, egy talált férfi és a gondozók a fák tetején. Mesél az erdő, csak hallgatni kell.”

Videók

Linkek

Galériák

 • Szigeti Tamás
  22
 • Szigeti Tamás megnyitó

  2018. április 24.

  27
 • Szigeti Tamás Sűrűség című kiállításának a megnyitója

  2017. január 31.

  46
 • Szigeti Tamás Natúr című kiállításának megnyitója

  2016. február 2.

  29
 • Szigeti Tamás Köz című kiállítása

  2013. szeptember 17.

  31
 • Szigeti Tamás kiállításmegnyitója

  2018. április 24.

  28

A helyszín

kiállítótér