A38 Night/Life

Sun Glitters (LU), Gelka

Luxemburg nagy mágusa hosszú évek óta folytat komoly és mélyreható, mindenekelőtt nagysikerű kutatásokat az elektronikus hangmágia területén. Finom ambientes elektronikáját ezen a szép nyári estén egy igazán hozzáillő helyen, az A38 dunai tetőteraszán adja elő a honi remek Gelka társaságában.

Sun Glitters

Luxemburg nagy mágusa hosszú évek óta folytat komoly és mélyreható, mindenekelőtt nagysikerű kutatásokat az elektronikus hangmágia területén. Zenéjében a festői, álomszerű impresszióktól a zúzós, ütős, zajos hangulatokig megannyi stílus ütközik ezerszínű világban, amely a legszigorúbb kritikusok szerint is mélyen süvegelendő.

Sun Glitters hangzásában felfedezheted a laza, sodró dallamok végtelen óceánját, az énekminták megannyi átköltött és megdolgozott változatát, szellemszerű digitális díva-kórusokat, meleg, sodró basszusvonalakat, és hol laza, hol pörgő tempókat, amelyek a downtempo-tól a kapatós beatek pulzusáig terjednek nagy bőségben.

Sun Glitters most végre Magyarországon is fellép, ráadásul a zenéjéhez lehető leghozzáillőbb helyszínen, az A38 Hajó tetőteraszán, ahol a Duna hullámai fölött úsztatja majd varázslatos álomzenéit.

Lemezek
Everything Could Be Fine, 2011
Scattered into Light, 2014

Gelka

Dömötör Sándor és Kürti Csaba 2003-ban hívta életre a Gelka projektet, hogy kiélje a downtempo zene iránti rajongását. Az első megjelenésük rögtön egy Café del Mar albumon landolt, és azóta is állandó szereplői a legendás ibizai lemezcég sorozatának, amin ez idáig 17 kompiláción szerepeltek. Első lemezük, a Less Is More hét éve jelent meg, a Nightmares on Wax által igazgatott Wax On Recordsnál, tavaly pedig a folytatás is megérkezett Stardust Memories címmel. 

Kürti Csabával, a Gelka egyik felével olvasható interjú a blogunkon

A Gelka új lemezét itt lehet meghallgatni

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.