SOL Sonic Ride: Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)

SOL Sonic Ride: Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)

SOL Sonic Ride: Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)
november
24
vasárnap 20:00
Koncertterem

SOL Sonic Ride: Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)

  • Metál
  • Rock

Két elképesztő erejű stoner/pszichedelikus zenekar összefogott, hogy az első Sound of Liberation Sonic Ride keretében együtt füstöljék be Európa klubjait: turnéjuk november 24-én, vasárnap Budapestre, az A38 Hajóra érkezik! A két ukrán zenekar, a tavaly óta a Napalm Records istállóját erősítő Stoned Jesus és az egyre magasabbra törő Somali Yacht Club legutóbbi, közös A38-bulijukon már bebizonyították, mekkora energiákat szabadítanak fel riffjeik. 

Stoned Jesus (UA)

Öt évvel ezelőtt a Seven Thunders Roar című második nagylemez teljesen új dimenziót nyitott a Stoned Jesus számára, minden értelemben: a kilencvenes évek stoner rockját garázsos lazasággal, jammelős elszállásokkal kisajátító trió jóformán a folytonos utazásban lelt otthonra. Míg az eddig megjelent albumok – melyekkel a zenekar már Budapesten és Pécsett is fellépett – dalait a közös jammelés, valamint a próbatermi kémia határozták meg, a Pilgrims című új album lesz az első olyan felvétel a zenekar történetében, ami ténylegesen az úton, a beállások során és a turnébuszban íródott meg.

"Ezt az lemezt a turnézást meghatározó érzések – és azok hiánya – határozza meg. Fura azzal szembesülni, hogy mennyire eltávolodsz a körülötted lévő világtól, ha állandóan emberek vesznek körül. Zeneileg merőben más ez az anyag, mint a korábbi felvételeink, sokkal dalcentrikusabb, és közben mégis több kihívást tartogatnak, mint eddig bármely dalunk" – nyilatkozta Ihor, a zenekar frontembere. A már megosztott Hands Resist Him a maga hatperces, riffközpontú szerkezetével új kaput is nyit a Melvins és a noise rock hagyatéka felé, és biztosak lehetünk abban, hogy a PIlgrims további meglepetéseket is tartogat majd még.

A Stoned Jesus előtt egy fiatal kijevi pszichedelikus rockzenekar, a Somali Yacht Club bizonyíthat majd, amely új nagylemeze, a Sea dalait mutatja be az A38 Hajó koncerttermében. A lassan építkező, monumentálisan lebegtető, már-már post-rockosan megírt dalok garantáltan minőségi ráhangolódást biztosítanak majd az idei szezon feltehetően leghangosabb kelet-európai klubkoncertjének.

A zenekar tagjai

Ihor Szidorenko: ének, gitár

Szerhij Sziluszar: basszusgitár

Dmitrij Zincsenko: dob

Lemezek

First Communion, 2010

Seven Thunders Roar, 2012

The Harvest, 2015

Pilgrims, 2018

  

Linkek

Galériák

  • Stoned Jesus
    2

A helyszín