Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)

Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)

Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)
november
9
péntek 20:00
Koncertterem

Stoned Jesus (UA), Somali Yacht Club (UA)

  • Metál

Az utóbbi évek egyik legnagyobb stoner rock sikersztorija egy ukrán power trióhoz köthető: a Stoned Jesus mára megkerülhetetlen fellépőjévé vált a stoner-sludge-rock fesztiváloknak, szeptember elején megjelenő negyedik lemezét pedig már a Napalm Records adja ki. A pszichedelikus elszállásokban saját hangzásra lelő kelet-európai zenekar november 9-én az A38 Hajón mutatja be új, Pilgrims című albumát, vendégként pedig a fiatal, szintén ukrán Somali Yacht Club áll majd színpadra.

Stoned Jesus (UA)

Öt évvel ezelőtt a Seven Thunders Roar című második nagylemez teljesen új dimenziót nyitott a Stoned Jesus számára, minden értelemben: a kilencvenes évek stoner rockját garázsos lazasággal, jammelős elszállásokkal kisajátító trió jóformán a folytonos utazásban lelt otthonra. Míg az eddig megjelent albumok – melyekkel a zenekar már Budapesten és Pécsett is fellépett – dalait a közös jammelés, valamint a próbatermi kémia határozták meg, a Pilgrims című új album lesz az első olyan felvétel a zenekar történetében, ami ténylegesen az úton, a beállások során és a turnébuszban íródott meg.

"Ezt az lemezt a turnézást meghatározó érzések – és azok hiánya – határozza meg. Fura azzal szembesülni, hogy mennyire eltávolodsz a körülötted lévő világtól, ha állandóan emberek vesznek körül. Zeneileg merőben más ez az anyag, mint a korábbi felvételeink, sokkal dalcentrikusabb, és közben mégis több kihívást tartogatnak, mint eddig bármely dalunk" – nyilatkozta Ihor, a zenekar frontembere. A már megosztott Hands Resist Him a maga hatperces, riffközpontú szerkezetével új kaput is nyit a Melvins és a noise rock hagyatéka felé, és biztosak lehetünk abban, hogy a PIlgrims további meglepetéseket is tartogat majd még.

A Stoned Jesus előtt egy fiatal kijevi pszichedelikus rockzenekar, a Somali Yacht Club bizonyíthat majd, amely új nagylemeze, a Sea dalait mutatja be az A38 Hajó koncerttermében. A lassan építkező, monumentálisan lebegtető, már-már post-rockosan megírt dalok garantáltan minőségi ráhangolódást biztosítanak majd az idei szezon feltehetően leghangosabb kelet-európai klubkoncertjének.

A zenekar tagjai

Ihor Szidorenko: ének, gitár

Szerhij Sziluszar: basszusgitár

Dmitrij Zincsenko: dob

Lemezek

First Communion, 2010

Seven Thunders Roar, 2012

The Harvest, 2015

Pilgrims, 2018

  

Galériák

  • Stoned Jesus
    2

A helyszín