Stinky Bugs

Stinky Bugs

Stinky Bugs
április
11
hétfő 16:00
Koncertterem

A Stinky Bugs közösségi zenekar ötlete három jónevű budapesti zenész fejében fogalmazódott meg 2019-ben. Schneider Zoltán (gitár), Gátos Iván (billentyű) és Gátos Bálint (basszusgitár) koncepciójának 4 alapvetően fontos eleme volt:

1. Ismert dalokat dolgoznak át a saját, egyedi funk stílusukban.

2. A dalokat egyidőben, együtt játszák el, nincs zenei utómunka, nincsenek utólag felvett sávok. 

3. A hangfelvétel közben mozgóképet is rögzítenek, és az elkészült feldolgozásokat a youtube-on, a facebookon és az instagramon publikálják.

4. Hétről-hétre más és más kiemelkedő vendéget hívnak közreműködőnek.

Miután megszületett a recept, már csak a feldolgozandó anyagokat kellett kiválasztani és a vendégelőadókat kellett elhívni. A Stinky Bugs alapítóinak évtizedes zenei múltja tette lehetővé, hogy már az első felvételeknél olyan énekesek csatlakozzanak hozzájuk, mint például Törőcsik Franciska, Tóth Vera, vagy éppen Mező Misi.

Első videójuk 2019. novemberi publikálása óta már 16 feldolgozással rendelkeznek a youtube csatornájukon, és a közreműködők listája is bővült, többek között QkaMC-vel, Kohánszky Roy-jal, vagy éppen Zentai Márkkal. Az énekesek mellett fontos szerepet kapnak a Stinky Bugs életében a hangszeres közreműködők is. Dobokon, csak hogy néhány nevet emítsünk, Dirk Erchinger (Kruder & Dorfmeister, Count Basic, Gloria Gaynor), Badics Márk (Konyha, Jamese), vagy éppen Kaszás Péter (Al Di Meola, Djabe) erősítették a produkciót.

Mivel a Stinky Bugs elsősorban audiovizuális tartalmat készít online felületekre, ezért a klipek képi világának ugyanolyan meghatározó szerep jut, mint a zenei minőségnek. A felvételek kiemelkedő színvonalának biztosítására az operatőri munkát Papp Évára, a divatvilág egyik legismertebb fotósára bízták, akinek különleges látásmódja az első pillanattól rabul ejti a nézőt és egészen közel hozza az előadókat a közönséghez.


A helyszín