Soulfly (US)

Soulfly (US)

Soulfly (US)
augusztus
3
csütörtök 20:00
Koncertterem

Soulfly (US)

  • Metál

Max Cavaleránál kevés fontosabb alakja van a modern metálnak. A brazil frontember 1997-ben alapított Soulfly zenekara nem marad el sokban az öccsével alapított Sepultura mögött.

Galéria

Soulfly (US)

Max Cavaleránál kevés fontosabb alakja van a modern metálnak. A brazil frontember öccsével alapított zenekara, a Sepultura a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb black-thrash metal zenekara volt, és a kiválása után, 1997-ben alapított Soulfly sem marad el sokban mögötte. Emellett elképesztő mennyiségű közreműködése, kollaborációja az elmúlt húsz év metáljának központi figurájává tette.

A Soulfly valahol ott folytatta, ahol Cavalera a Sepulturával abbahagyta: zúzós, ugyanakkor felszabadult, groove-os, egyszerűnek tűnő, ugyanakkor súlyosan invenciózus, kompromisszumok nélküli thrash. Bőven van benne a punk nyerseségéből, az indusztriál sötét zuhogásából, és mindezeket a hatásokat Cavalera (és gyakran változó, de mindig kitűnő zenészei) magától értetődő természetességgel gyúrják egybe az összetéveszthetetlen Soulfly-hangzásba.

Közel húsz év alatt tíz nagylemez, sok ezer koncert, koprodukció - a Soulfly mégsem fárad ki soha.  Olyannyira, hogy a napokban jelentette be új lemezét. Az augusztus 14-én megjelenő Archangel éppúgy a Nuclear Blastnél jön ki, mint az előző album, a Savages. És egyébként újjabban éppúgy két Cavalerát láthatunk a színpadon, mint a Sepultura (vagy a Cavalera Conspiracy) aranyidejében. Csak most már nem az "öcsi", Igor ül a dobok mögött, hanem Max fia, Zyon Cavalera, aki többek között arról híresült el, hogy az ő magzatkori szívhangja hallható a Sepultura Refuse/Resistjének intrójában - és 17 éves korában ő dobolta fel ugyanennek a számnak a feldolgozását a Soulfly Omen lemezére.

A modern metál stílusteremtő zenekara tehát újra Budapesten, új lemezzel, ezúttal az A38 Hajón!

A zenekar tagjai
Max Cavalera: ének, gitár
Marc Rizzo: gitár
Zyon Cavalera: dob

Lemezek
Soulfly, 1998
Primitive, 2000
3, 2002
Prophecy, 2004
Dark Ages, 2005
Conquer, 2008
Omen, 2010
Enslaved, 2012
Savages, 2013
Archangel, 2015
 

Linkek

Galériák

  • Soulfly
    2

A helyszín