30Y_A38 / Egy hét a Hajón

30Y_A38 megnyitó: Beck Zoli, Novecento: egy monológ - Matta Lóránt, Sorbonne Sexual

30Y Hajóra szállt! – megnyitó, ahol is Beck Zoli hetet nyit; ti a vendégeink lesztek egy pohár Vylyan borra; startolnak a kiállítások és a helyszínek - mesélünk róla. 18.00-tól Sorbonne Sexual Vendég: Beck Zoli. 19.00-től Novecento: Egy monológ.

A Novecento: Egy monológ egy zongorista abszurd története, aki egy hajón születik, aki az egész életét egy hajón éli le. Matta Lóránt előadásában Az óceánjáró zongorista legendája. Zongorán kíséri Borisz Jaksov.

Ez a program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg, valamint a MyCity fesztivál: Pécs sorozat része.

Sorbonne Sexual

A pesti-debreceni posztalter stoner jazz formáció, a Sorbonne Sexual, ami annyit tesz: sorbonnesxl. Vagy a sorbonnesxl, annyit tesz hogy "történik", hogy folytonos, hogy teremtett valóság, hogy vannak soraid, állítasz és beleállsz, és fordítva. 

takácsbéláné, pamuki kiállítás

Takács Béla (takacsbelane) képzőművész a pécsi underground szcéna kultikus figurája. A pécsi koncerthelyszínek az elmúlt húsz évben számos plakátját használták, jónéhány egyetemi és városi szórakozóhely belső arculatát készítette el – a bútoroktól a ténylegesen falra került képekig. Munkái szerepeltek óriásplakát kiállításokon. 2008 óta dolgozik a 30Y arculatán, állandó alkotótársa a zenekarnak. Nevéhez fűződik a no.4. (2008), a bezzeg a kurva beckek (2013), a 2014-es EP-sorozat (2014), a Best of album (2015), A kis herceg táncmese (2015) és a legutóbbi, dicsőség (2016) című 30Y lemez és turné teljes arculata.  Takács Béla 30Y – retrospektívje: egyedi művészplakátok, nyomdai első nyomatok, díszletelemek, szobrok, arculattervek kerülnek rendszerezve kiállítótérbe.

30Y archív - Pamuki Krisztián fotós, számos magyar kisjátékfilm és videoklip operatőre, rendezője. Az általa készített nyilvános, illetve még nem publikált fotók és a zenekari archívum mozgóképeiből készült installáció az egész hétvége alatt megtekinthető.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.