Me and Marie (CH), Peter Kovary & the Royal Rebels

Me and Marie (CH), Peter Kovary & the Royal Rebels

Me and Marie (CH), Peter Kovary & the Royal Rebels
május
13
szombat 19:30
koncertterem

Me and Marie (CH), Peter Kovary & the Royal Rebels

  • Blues
  • Indie

A blues és az indie-folk határvidéke mindmáig kellően kiaknázatlan ahhoz, hogy őszinte és megélhető dalokkal kitűnhessen egy-egy friss hang: nem volt ez másképp a svájci-német duó, a Me + Marie esetében sem, akik egy éve kezdték Európa meghódítását melankolikus, törékeny, végtelenül emberséges dalaikkal. A zenekar május 13-án adja első hazai koncertjét az A38 Hajó Pesti Est 25 Tetőteraszán, a Svájci Nagykövetség támogatásával.

Maria de Val és Roland Scandella dob-gitárduóját a kettejük közti kémia viszi előre és határozza meg: végtelenül intim és bensőséges hangzásviláguk az egymásra szánt figyelmükből nyert valós karaktert, amit a One Eyed Love című bemutatkozó nagylemez is megerősít. Az idei Eurosonic egyik legnagyobb sikerű koncertjét adó páros közös nyelve a zene és a folyamatos változás élménye, hiszen nemcsak a hangulatokkal, hanem a nyelvvel is folyamatosan játszanak – Marie folyékonyan beszélni a ladin nyelvet, így a Me + Marie első lemezén is hallható ilyen dal (Hai Eu Less), Roland pedig a romanst, és mindez csak tovább tágítja karakteres zenei világukat. A One Eyed Love felvételekor egyébként a német zenei életből merített inspirációt a páros: a keverést a Grammy-jelölt Robin Schmidt végezte (aki Ben Howard, Dotan, Róisin Murphy vagy a Blood Red Shoes egyes lemezeit is maszterelte), a producer pedig Alex Sprave (Marla Blumenblatt, We Invented Paris) volt.

A Me + Marie előtt a Dalban bemutatkozó Peter Kovary & the Royal Rebels játszik majd, akik nemrég megjelent új lemezük, a Halfway Till Morning dalaival érkeznek majd az A38 Hajó teraszára. A hard rockos, bluesos és country-ihlette témák által megihletett lemez a hetvenes évek klasszikus rockzenéjét gondolja újra mai megszólalásban - és ahogy a zenekar által megtalált karakter is időtlen, úgy garantálható lesz a koncertélmény hangulata is.

A helyszín