Sólveig Matthildur (IS)

Sólveig Matthildur (IS)

Sólveig Matthildur (IS)
november
28
szerda 20:00
kiállítótér

Sólveig Matthildur (IS)

  • Elektronikus

A nemrég az A38 Hajón járt izlandi elektro-csajtrió, a Kælan Mikla billentyűs-zeneszerzője, Sólveig Matthildur ezúttal szólóban mutatkozik be az A38 Hajó látványos kiállítótermében. Finom, éteri szintiszőnyegekre épülő elszállós elektropop: ezt hozza Sólveig november 28-án az A38 Hajóra.

Sólveig Matthildur (IS)

Sólveig ‒ azaz teljes nevén Sólveig Matthildur-Kristjánsdóttir ‒ a Kælan Mikla nevű lánytrió zeneszerző-billentyűseként szerzett hírnevet. A trió hamar az izlandi darkwave-elektropop egyik fontos, nemzetközileg is elismert képviselője lett (és többször fellépett az A38 Hajón is).

Sólveig azonban nagyon komolyan építi szólókarrierjét is. A tavaly megjelent első lemez, a sokatmondó című Unexplained Miseries and the Acceptance of Sorrow (azaz: Megmagyarázhatatlan kínok és a bánat elfogadása) eufórikus kritikákat kapott és elnyerte az izlandi Grammynek számító Kraumur-díjat, valamint a szigetország első számú lifestyle-magazinjának számító, nemzetközi hírű Reykjavík Grapevine díját is.

Nem érdemtelenül: finom, melankolikus hangulatok áradnak a dúsan hullámzó szintiszőnyegek felett, Sólveig kristálytiszta, ám fátyolosan fojtott hangja helyenkén egészen szakrális élményt nyújt. A Kælan Miklából ismert darkwave keveredik a Björk-hagyomány, a Vök vagy Sóley artisztikus és érzékeny szintipopjával. Mélyen személyes, érzelmes és érzéki produkció várja a közönséget november 28-án az A38 Hajó különleges fekvéső kiállítótermében. A koncerten már a jövő márciusban megjelenő új Sólveig-lemezről is hallhatunk számokat.


Lemezek

Unexplained Miseries & The Acceptance of Sorrow, 2017


Galériák

  • Sólveig Matthildur
    1

A helyszín

kiállítótér
Liveurope

A Liveurope új páneurópai könnyűzenei együttműködés, amely az Európai Unió Kreatív Európa programja támogatásával és tizennégy európai klub, kulturális intézmén...