A Dining City időszakában március 7 és 24 között éttermünk nyitvatartása: H-P 10-22-ig, Sz és V: 12-22-ig!

Skemer (BE), Mvtant (US)

Skemer (BE), Mvtant (US)

Skemer (BE), Mvtant (US)
február
16
péntek 20:00
orr stúdió

Skemer (BE), Mvtant (US)

  • Elektronikus
  • Synthwave

Gépláncok és horrorisztikus sikolyok VHS mintái analóg szintetizátorokkal, zajokkal és industrial ütemekkel összegyúrva. Február 16-án egy igazi őrült dark-wave, poszt-punk, EBM estét hozunk nektek az A38 gyomrába, ahol a belga SKEMER és az amerikai MVTANT egyesül, hogy bemutassák egyenként friss és ropogós új albumaikat.

Skemer


A Skemer formációt Kim Peers énekes és Mathieu Vandekerckhove gitáros alapította 2019-ben és hamar rájöttek, hogy egyéni erősségeik tökéletesen kiegészítik egymást.

Két nagyon különböző világ lelt egymásra, ami egy minimalista darkwave dekonstrukcióhoz vezetett, amelynek minden eleme eszerre brutális és erotikus.

Ezt a kettősséget tükrözi a Skemer név, amely az angol „intriguer” azaz cselszövő jelentése mellett Mathieu anyanyelvén, nyugat-flamandul „dusk” azaz szürkületet is jelent.

A banda mindössze néhány hónappal a találkozás után fel is vette debütáló albumát, és ez a pezsgő érzés tükröződik élő fellépéseiken is, ahol Peers csábító énekhangja Vandekerckhove szigorú ütemeivel egyesül, hogy transzcendens dühbe olvadjon.

Debütáló albumuk, “Benevolence” címmel 2019. október 25-én jelent meg az Avant! Recordsnál. Dana Montana “Sunseeker” című dalának remix változata 2022-ben jelent meg a He.She.They Recordsnál.

Mvtant

"Lealacsonyító kultúra, ami örökkévaló. A gyengék istenfélők, a vétkezés pedig az élet.”
Az MVTANT egy kazettás industrial projektnek indult: motorikus hullámok pulzálnak az analóg szintetizátorokból, álmodozó primitív digitális szintézisek puhítják a tetejét, 12 bites gépekből előidézett láncok és sikolyok vhs mintái, amiket szalagos magnón keresztül rögzítenek mono kazettákra.

A klasszikus poszt-punk, industrial és ebm művészek mellett MVTANT-ra nagy hatással vannak a horror és tudományos-fantasztikus filmek, az anime, az irodalom és a képregények.

A hangzás egyszerre ismerős és új, zajos és dallamos, kényelmetlen és élvezetes, mint az erőszakos színek, amelyeket egy ütött-kopott videomagnó fej vonalakban köp ki egy csöves tévén keresztül. Fájdalmas bámulni, de elképesztően élénk és magával ragadó.


A koncert a LivEurope támogatásával valósult meg.


Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió