Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)
december
11
szerda 20:00
Koncertterem

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)

 • Elektronikus
 • Világzene, Népzene

Az európai klubokat pár éve meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel már megannyiszor fellépett az A38 Hajón őrjöngő teltházak előtt. Az elektronikával megtámogatott balkáni muzsika dojenje persze idén is visszatér, hogy még az eddigieknél is extatikusabb és táncosabb esténk legyen hatalmas kavalkáddal és vérpezsdítő zenékkel!

Esemény a facebookon

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)

A frankfurti születésű Stefan Hantel jó pár évig tolta a techno szekerét Németországban, és hosszú ideig az égvilágon semmi sem emelte ki a szcéna középmezőnyéből. Készített pár tisztesen összerakott, átlagos, technót-funkot-soult-bossa-novát elegyítő lemezt, hétvégenként lenyomta tisztesen összerakott, átlagos szettjeit, és ez valószínűleg így ment volna a jól megérdemelt nyugdíjig, ha…

...ha - talán bukovinai, Cernoviciből származó ősei jóvoltából - észre nem veszi, hogy a négynegyedekbe belefásult fiatalokra milyen elemi hatást gyakorol egy-két ellenpontos ritmusú, rezesbandával megtámogatott balkáni muzsika. Shantel érdeklődése egyre inkább a Fanfare Ciocarlia-, Boban Markovic- és Kocani Orkestar-féle zenék felé fordult, és ezeket játszva, ötvözve némi elektronikával, megbolondítva dubbal, house-zal, hamarosan Frankfurt egyik kultikus klubestjét, a Bucovina Clubot tudhatta magáénak. A DJ köré lassan élő zenekar került, az eddig megjelent két Bucovina Club-válogatás pedig felvonultatta a műfaj legnagyobbjait, és messzire vitte a kultikus frankfurti klub hírét. És nem csak a klubokban, hiszen Shantel fellépett a Montreux Jazz Festivalon vagy a patinás North Sea-n is, ahol az egyébként decens közönség székeit félredobálva vetette bele magát a Bucovina Club klasszikus tornagyakorlatába: a páros lábbal DJ-pult felett átugrásba.

A Bucovina Club maga a balkáni őrület. Eszetlen tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva, bővérű menyecskék, ugrálás a DJ-pult tetején, a nekivadult közönség talán még bankjegyeket is dugdos a mixerbe... Shantelnek óriási szerepe van abban, hogy a balkáni zene meghódította a klubokat, de az Outkast és a Basement Jaxx hangmintái, a Gogol Bordello jóvoltából a stadionokat és a Borat révén a mozikat is. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy Shantel állította össze a Fallal szemben rendezője, Fatih Akin Oscar-díjra nominált filmjének, az Auf der andern Seitének zenéjét.

Táncos, vigadós Balkán-parti, laza jazzy beütéssel: ez Shantel és az ő Bukovina Clubja! Amely ráadásul idén ünnepli a fennállásának harmincadik évfordulóját - keresve sem tudnánk jobb alkalmat találni arra, hogy átengedjük magunkat a rézfúvósok és a klubzenék keverédésének! Disko partizani!

A koncert előtt 17:30-tól A Grundon (1082, Budapest, Nagytemplom utca 30) lesz nagyszabású jubileumi Experience Balkan-találkozó azoknak, akik érdeklődnek a világ egyik legérdekesebb térsége iránt. A belépés ingyenes!
 

Shantel at A38 Ship 2015 // A38 World

Videók

Linkek

Galériák

 • Shantel & Bucovina Club Orkestar
  7
 • Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) - 30 Years of Club Guerilla Tour 2017

  2017. december 13.

  28
 • Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE)

  2016. december 14.

  25
 • Pesti Estek: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE)

  2015. december 16.

  13
 • Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE)

  2014. december 15.

  22
 • Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE)

  2013. december 16.

  41
 • Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE)

  2012. december 19.

  36
 • Shantel & Bucovina Club

  2011. december 7.

  24
 • Shantel & Bucovina Club Orkestar, DJ Suefo

  2011. június 15.

  23
 • Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)

  2018. december 12.

  33

A helyszín