Shaibo, Window

Shaibo, Window

Shaibo, Window
május
31
péntek 20:00
kiállítótér

Shaibo, Window

  • Elektronikus
  • Pop

A Shaibo zenéje nem csak azért különleges,  mert behatárolhatatlan zenei stílusa a funk dögösségétől a rock erején át a szívszaggató artpopig minden hatást magába olvaszt, miközben kerüli  a puszta eklektikát. Nem csak azért szerethető, mert a szövegek virtuóz  módon lavíroznak a komor realitás és a cinikus él között, egyértelmű kikacsintások nélkül. A Shaibo legfőbb értéke: valódi érzelem, valódi  tartalom, valódi zenészek, akik lehengerlő erejüket az alkotói flow  őszinteségéből merítik. Budapestről, a 2010-es évekből.

Alkotni kivételes dolog, kivételes dolgokat alkotni pedig különösen az. Csakis akkor sikerülhet, ha képesek vagyunk teljességgel belemerülni a folyamatba. A flow-élmény zenei nyelvre való lefordítása ösztönözte Szigeti Zsófi énekesnőt arra, hogy Nyitrai Péter basszusgitárossal, Cseh Péter gitárossal és Klausz Ádám dobossal 2015-ben életre hívja a Shaibo-t.

A formáció 2018-ban átalakult és kétbázisú projektté vált, melynek egyik pontja Budapest a másik pedig Amszterdam lett. Innentől Szigeti Zsófi és Nyitrai Péter a Shaibo állandó tagjai,  Bécsy Bence (gitár) és Kovács Miki (dob) pedig közreműködő zenészekként vanak jelen a zenekar életében. 

Az energikus és friss producer páros egy olyan üde színfolt kíván lenni az európai popzenei palettán, mely elkötelezett az igényes zenei megszólalás mellett, és nyitott más művészeti ágakra is.

Az új felállás debütáló hanganyagát 2019. nyarán tervezik kiadni. Stílusukat egyszerűen artpopnak hívják, melyben a jazzes soulos elemek mellett az elektronika is helyet kap. Hatásssal volt rájuk például a Hiatus Kaiyote, Moses Sumney, Jordan Rakei, de a cél inkább egy olyan irányzat megteremtése, melyet a jövőben csak úgy emlegetnek majd: „olyan shaibo-s”.

Az estet felvezeti a modern soul és electronika remek formációja: a Window.

Galéria

A helyszín

kiállítótér