20 years 20 nights - 20 éves Sena "First One" című lemeze

20 years 20 nights - 20 éves Sena "First One" című lemeze

20 years 20 nights - 20 éves Sena "First One" című lemeze
április
30
vasárnap 21:00
Koncertterem

20 years 20 nights - 20 éves Sena "First One" című lemeze

 • Jazz
 • Pop
 • Rock
 • Világzene, Népzene

Sena Dagadu 22 éve érkezett Magyarországra és pontosan 20 évvel ezelőtt adta ki első lemezét a First One-t, amelyet a zsír új A38 hajón mutatott be. Sena azóta megkerülhetetlen alapvetés lett a hazai könnyűzenében, de rengeteget kalandozott világszerte is számtalan közreműködésével. Nem véletlen a kaméleon Sena totem állata, amely már az ominózus első lemez boritóján is szerepel, hisz bárhol és bárkivel képes csodát teremteni, legyen szó örjöngő fesztiváltömegről, vagy Shakespeare szonettjeire vágyó szinházi közegről. Sena First One lemeze mindössze 100 példányban jelent meg vinyl lemezen, ez jelenleg talán a legnehezebben és legdrágábban beszerezhető magyar vonatkozású lemez. A jubileumra készül egy repress a First One-ból, amely itt a Hajó 20. születésnapi fesztiválján lesz először kapható, valamint összeáll az eredeti csapat jónéhány tagja, Dj Mango, Dj Dermot, Busa, Kemon valamint az Irie Maffia zenészei, hogy Sena vezetésével újrajátszák azt a legendás koncertet 2003-ból! 

Sena Live Band

Sena Dagadut mindenki ismeri, aki egyszer is kitette a lábát a budapesti éjszakába, vagy járt valamelyik fesztiválon az elmúlt tizenöt évben. First One című debütáló lemeze a magyar hiphop egyik mérföldköve lett, a tíz évvel később megjelent Lots of Trees pedig az év egyik legsokoldalúbb, változatos és izgalmas albuma, amit Sena varázslatos egyénisége fog össze.

A ghánai Accrában született énekesnő 2001-ben kóstolt bele a budapesti zenei életbe, és hamarosan az underground hiphop/dancehall vezető csapata, a Gimmeshot Crew tagja lett, de emellett a rá jellemző lendülettel szinte mindenbe belevetette magát a funkjazztől (Kamu) a Shakespeare-szonettekig. Valósággal elvarázsolta a zenészeket azzal a képességével, hogy bele tud olvadni bármi nemű és stílusú zenébe. Gyakran lép fel meghívott vendégként különböző DJ- és zenekari produkciókban, akár előre begyakorolt műsor formájában, akár freestyle rögtönzéssel saját szövegeket, verseket és dalokat használva. Bár sose kapott iskolai szintű zenei képzést, különösen érzékeny hallása által egészen kivételes módon tud reagálni és ráhangolódni arra, amit hall. Sena hangját eredeti, autodidakta stílusa teszi igazán egyedivé.

Linkek

Galériák

 • Sena Live Band
  10
 • SOJA (US), Sena (live band)

  36
 • Mary Popkids Szimfonik - 5. születésnapi koncert

  83
 • Selah Sue (BE), Sena with live band

  43
 • Sena live, Spoek Mathambo with Live band (RSA/Sub Pop)

  34
 • Sena (live band)

  24

A helyszín