Tenger, Selina Martin (CA), Claudia Buzzetti and The Hootenanny (IT)

Tenger, Selina Martin (CA), Claudia Buzzetti and The Hootenanny (IT)

Tenger, Selina Martin (CA), Claudia Buzzetti and The Hootenanny (IT)
július
9
szombat 20:00
orr stúdió

Tenger, Selina Martin (CA), Claudia Buzzetti and The Hootenanny (IT)

  • Indie
  • Pop
  • Rock

Három varázslatos produkció feszegeti a pop és a rock határait egy estén, hol kemény, sodró, szenvedéllyel, hol bájos hangulattal és édes nosztalgiával.

Tenger

Egy szólóprojekt (Kundóri) kiteljesedéseként indult a TENGER nevű zenekar, akik - saját bevallásuk szerint - fényeket keresnek a sötétben. Bemutatkozó single-jük, a Hear Me Calling 2021 júniusban debütált, amit nem sokkal később a Glowing című bemutatkozó lemez követett, ami érzelemdús, súlyos, de mégis könnyed dallamokkal operáló poszt-rock anyag lett. A lemez kedvező fogadtatásban részesült, írt róla több sajtóorgánum, a Recorder, valamint az F21 század beválogatta a hónap legfontosabb megjelenései közé:

Epikus hangvétellel, hangsúlyos gitárokkal, nagyívű dalszerkezetekkel kápráztat el a Tenger debütalbuma, súlyos prog rockos témák és a makulátlan női énekhang érzelmesebb tónusai között kalandozva. – F21

Bemutatkozó koncertjüket a Waldorfeszten tartották, első budapesti fellépésükre az Instantban, a The Pontiac zenekar vendégeként került sor. 2022. év elején önálló koncertet adtak a Szimpla Kertben. Májusban megjelent a második albumuk is, melyet az első anyaggal együtt, duplalemez formájában adtak ki Glowing/Darkness címen. 

  


Selina Martin 

Selina az Ottawa-völgyben, egy farmon nőtt fel, jelenleg pedig Torontó és Franciaország között ingázik. A rendkívül elismert kanadai dalszerző, Selina Martin a pop, a rock, az énekes/dalszerző, a punk és a kísérletező zene határait feszegeti, miközben hihetetlenül fülbemászó popdalokat ír.
A Rokline Magazine szerint Martin „...olyan úttörő női énekesnőkkel hasonlítható össze, akiknek művészete túlszárnyalta a populáris zene szokásos Rock-Star/Pop-Diva sablonját, mint az angol Kate Bush, Lene Lovitch és az izlandi Björk”.

  


Claudia Buzzetti and The Hootenanny

A bergamói (IT) folk/indie banda 2019-ben született, Claudia néhány addig fiókban őrzött dalábjából kiindulva.
Egy állandó amerikai tartózkodás után, ahol Claudia 2019-ben adott néhány élő fellépést, kiadták a "7 Years Crying" című lemezt, amelyet az Edonè Dischi Label adott ki.
Zenéjükre a legnagyobb hatást a jazz és az amerikai népzene gyakorolta, mint Gillian Welch, Norah Jones, Sierra Ferrell, Daniel Romano, amelyek klasszikus popdalban találkoznak egymással.
Édes hangulat vokális harmóniákkal és egy kis nosztalgiával.

  

Bandcamp
https://edonedischi.bandcamp.com/album/7-years-crying
Linktree
https://linktr.ee/claudiabuzzetti


Liveurope concert: the first pan-European initiative supporting concert venues in their efforts to promote emerging European artists. 

Liveurope is co-funded by the Creative Europe programme of the European Union and supported by Italia Music Export.

A helyszín

orr stúdió
European talents on the horizon

Amióta először kinyitotta kapuit az A38 Hajó, az a célunk, hogy feltörekvő előadóknak biztosítsunk bemutatkozási lehetőséget. Játszott nálunk rengeteg magyar és...

A38 Orr stúdió