Screaming Females (US), Norms

Screaming Females (US), Norms

Screaming Females (US), Norms
március
10
vasárnap 20:00
Dürer Kert small room

Screaming Females (US), Norms

  • Indie
  • Punk

Abszolút Pitchfork-kedvenc garázsrock-trió: a Screaming Females idén jelentette meg hetedik lemezét, és az All At Once-t egy emberként ünnepelte a kritika. A New Jersey-i dühös-zajos, indie-be hajló punkrockot játszó zenekar magával ragadó frontcsajjal március 10-én lép fel a Dürer Kertben az A38 Hajó szervezésében. Az estet felvezeti a lendületes hardcore punk noise együttes, a Norms.

Screaming Females (US)

A New Jersey-ből származó Screaming Females akár a nyugati partról, Seattle-ből is jöhetett volna. Dühös, zabolátlan, energikus barkács indie-punkja mintha csak valami poszt-grunge életérzés lenne. A 2005-ben indult, idén már a hetedik lemezét megjelentető punkrock-trió masszív stabilitással adja ki nagyon magas színvonalú lemezeit. A frontleány Marissa Paternoster energikus éneke, süvöltő gitárjátéka, a zenénél ezerszer árnyaltabb szövegek magasan kiemelik a triót az indie garázsrock-mezőnyből.

A Screaming Females többek között Steve Albinivel készített lemezt, a Garbage hívta meg egy kis együttzenélésre (amelyből az utóbbi évek egyik legerősebb feldolgozása, a Because the Night született), így aztán nem véletlen, hogy az évek során biztos kiritikuskedvenccé vált. Az idén februárban megjelent All At Once-t az egekbe dicsérte a Pitchfork, leborult előtte a Stereogum és 86 ponton áll a Metacriticen.

A Screaming Females legfrissebb lemeze valóban nagyszer, feszes, burjánzó riffekkel teli és Paternoster fantasztikus hangja által uralt anyag lett. Nagy öröm, hogy március 10-én a Dürer Kertben, az A38 Hajó szervezésében végre élőben látjuk-halljuk a kortárs rock egyik legegyénibb gitáros-énekes frontleányát.

A zenekar tagjai

Marissa Paternoster: gitár, ének

Mike Abbate: basszusgitár

Jarrett Dougherty: dob

Lemezek

Baby Teeth, 2006

What If Someone Is Watching Their T.V.?, 2007

Power Move, 2009

Castle Talk, 2010

Ugly, 2012

Rose Mountain, 2015

All At Once, 2018

  

  

Linkek

Galériák

  • Screaming Females
    1

A helyszín

Dürer Kert small room