Saya Noé lemezbemutató koncert, Noira

Saya Noé lemezbemutató koncert, Noira

Saya Noé lemezbemutató koncert, Noira
október
7
szombat 19:30
Koncertterem

Saya Noé lemezbemutató koncert, Noira

  • Elektronikus
  • Pop

Saya Noé elbűvölő és szuggesztív zenéje, amely “pop noir”, melankolikus, alternatív elektropop, hiphop és trap elemekkel van fűszerezve.

Az estet felvezeti: Noira

2020-ban az énekes-dalszerző NOIRA (Rajcsányi Nóra) megteremtette saját zenei univerzumát, amelyben egyedi módon keveredik az old-school, alternatív R&B és Soul. Állandó szerzőtársával, Gyarmati Fannyval a kezdetek óta közösen alkot. 2022-re számos single megjelenés mellett kiadta első, bemutatkozó kislemezét. Idén tavasszal a Petőfi Kulturális Ügynökség által meghirdetett Nagylemez Programban több, mint 300 jelentkező közül beválasztották a 20 nyertes közé, így hamarosan elkészül a zenekar első nagylemeze is.

  


A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.Saya Noé

Kőrös Mimi, művésznevén Saya Noé klasszikus zenész szüleivel Malaysiában, Kuala Lumpurban töltötte gyermekkora legnagyobb részét. Hosszas zenei útkeresés után vált igazi DIY előadóvá, aki nem csak a dallamokat és a dalszövegeket, de a produceri munkát, a hangszerelést is saját kezűleg készíti. Zenéje leginkább “pop noir”, melankolikus, alternatív elektropop hiphop és trap elemekkel fűszerezve. Olyan előadók juthatnak róla eszünkbe, mint az őt is inspiráló BANKS, MØ vagy a Slenderbodies, de Lana Del Rey és Billie Eilish nevét is említették már zenei újságírók a hangzása kapcsán. Mindemellett ő a legismertebb magyar zenei Twitch streamer, közel 42.000 követővel világszerte.

2020 decemberében jelent meg első nagylemeze, a Museum of Sins, melyen Mimi és társproducere, Biksi Gábor mellett több családtag is játszik különböző hangszereken. A lemez legsikeresebb dalát, az Under The Rivert, melyet jelöltek a Petőfi Zenei Díjra is az év idegen nyelvű magyar szerzeménye kategóriájában, a Grammy-díjas producer, Matt Lawrence keverte, az album pedig Fonogram-díj jelölést kapott a legjobb modern pop hangfelvételek között. Mimi 2021 nyarától zenekari formában számos fesztivált (Művészetek Völgye, Kolorádó, Bánkitó, Campus, SZIN, 10 nap Strand, Vidor stb.) és egyéb koncertszínpadot megjárt, kiemelkedő sikerrel játszott a Morcheeba előtt a Budapest Park színpadán.  2021-ben továbbá közös dalt készített iamyankkal, másodjára is felkerült a HOTS magyar zenei exportiroda shortlistjére és meghívást kapott a Waves Vienna Showcase Festivalra. Linkek

A helyszín