Royal Republic (SE), Aaron Buchanan & The Cult Classics

Royal Republic (SE), Aaron Buchanan & The Cult Classics

Royal Republic (SE), Aaron Buchanan & The Cult Classics
december
8
péntek 20:00
Koncertterem

Royal Republic (SE), Aaron Buchanan & The Cult Classics

 • Pop
 • Rock

Svédország leghúzósabb rock ’n’ roll/power pop zenekara, a Royal Republic újra Magyarországon! A The Hives vagy az Eagles Of Death Metal zakatoló riffekben, hatalmas, együtténeklésért kiáltó refrénekben és sodró energiákban tobzódó házibuli-rockját tökélyre fejlesztő kvartett tavaly már megmutatta az A38-on, hogy minden koncertjük maga a nagybetűs extázis. Decemberben pedig visszatérnek, hogy demonstrálják, hogy a téli szezonban is lehet igazán fülledt klubkoncerteket csinálni. Dehát mit várhatnánk egy, a The Hellacopters vagy a Backyard Babies országából indult bandától, akik túlzás nélkül színpadra születtek? Az estet felvezeti az egyszerre kiváló és ütős Aaron Buchanan & The Cult Classics. 

Galéria

Royal Republic (SE)

Svédország amúgy sem szűkölködik a húzós rock and roll-zenekarokban, de a Royal Republic ezek közül is kimagaslik. A zeneművészeti főiskolásokból alakult, majdnem tízéves malmöi kvartett a leglazább bulizenét tolja, amit csak Skandinávia ki tud termelni. A tagok maguk sem gondolják, hogy őrült eredeti lenne a koncepciójuk, ők maguk sem sértődnek meg, amikor mondjuk a Hivest emlegetik velük kapcsolatban.

A Royal Republic ragyogó, sodró erejű powerpop-r'n'r fúziót játszik, a lehető leglazábban. Minden koncertje egy-egy high NRG házibuli, hatalmas, nagyszerűen üvölthető refrénekkel, zakatoló riffekkel és totális őrülettel. Leginkább talán az Eagles Of Death Metalra vagy a Danko Jonesra emlékeztet a Royal Republic rockból kovácsolt bulizenéje, amire végre egy elszabadult kulbbulin is tombolhatunk, először Magyarországon!

A zenekar tagjai
Adam Grahn: ének
Hannes Irengård: gitár
Jonas Almén: basszusgitár
Per Andreasson: dob

Lemezek
We Are the Royal, 2010
Save the Nation, 2012
Weekend Man, 2016

Galériák

 • Royal Republic
  Royal Republic
  2
 • Royal Republic (SE) "The weekend man tour 2016"
  Royal Republic (SE) "The weekend man tour 2016"

  2016. október 19.

  32

A helyszín