Ricsardgír, The Beans

Dadaista pop szép vidám őrültségekkel dekorálva egy nagyon szerethető szentendrei zenekartól, a kegyetlen Ricsárdgírtől!!! Az estet felvezeti a remek indie The Beans!

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Ricsárdgír

"2007-ben alakultunk vagy 2006-ban. 2009-től jobbak vagyunk, mert beszállt a Laci és a Bali. Eredetileg egy göndör hajú fiú kertjében léptünk volna csak fel, akit Dzsdzs-nek hívnak. Hogy miért ez lett a zenekar neve? Ezzel röviden egy kínai mondással válaszolnék: Sose fújd a szelet, míg az arcod a fejeden van.

Sok énekeslány fordult meg Ricsárdgír mikrofonja előtt. Mindegyik gyönyörű és tehetséges volt. Sajnálatos módon ezek a lányok úgy szétszéledtek, mint abban a híres svéd rajzfilmben, ahol valami zsiráfon utazott az egér."

"Általánosan elfogadott igazság, hogy a csajok szeretik azokat a srácokat, akiknek van zenekara. Pont úgy, mint azokat, akiknek jó humoruk van. Kombinálva a kissé fura garázsrockot egy kőkemény adag komédiával, a Budapesti négyes lehet hogy bebizonyította, hogy ők az egyik legrafkósabb banda a világon. Azt vágtuk le az anyagaikból, hogy eléggé rajta vannak a csajozás témán, mert tele van velük az összes videoklipjük, mi pedig őszintén reméljük, hogy bejönnek ezek a húzásaik.

Ha már a videóknál tartunk, az alábbit igen nehéz rezzenéstelen arccal végignézni, nem kell sem szemléltető eszköz, vagy akár, hogy egy rohadt szót is tudj magyarul ahhoz, hogy levágd, ezek a srácok csak szórakoznak veled.. Most komolyan, azok után, hogy tudod melyik kilencvenes évek béli kultikus figura után kapták a nevüket?!

Mi is kurvára veletek vagyunk és na jó, oké, igazából mi is átbasztunk titeket. Igazából kizárt, hogy azért alapították a zenekart, hogy csajozzanak... Viszont az biztos, hogy kurvára élvezik ezt az egészet, főleg egy ilyen világban ami tele van olyan „művészekkel” akik tízszer komolyabban veszik magukat és a „karrierjüket”, mint azt a zenét, amit csinálnak, a Ricsárdgír zenekarral viszont te is a poén része vagy… hát ez egy csodálatos dolog.

A full leszarom-hozzáállásuk ellenére pedig elég jó kis dalaik vannak. Néha még rappelnek is, de a Ricsárdgír specialitása, hogy behúzzon valami agybaszó post-punk rave-es zúzásba miközben az énekes, Márton Dániel, a hajadat is leüvölti, és teljesen kikel magából, ahogyan a “Hello I am Tony Curtis!” című klasszikus szerzeményükben. Egész idő alatt úgy tűnik, mintha szét akarna esni a dolog, de végül mégsem. Ha pedig bevetted, akkor ez a vicc rólad is szól…" MTVIGGY.COM, BEVERLY BRYAN.

Felállás:
Mártondani - ének, gitár
Paál Laci - szintetizátor
Zsirai Andris - basszus
Németh Bali - dob

The Beans

A grunge, garázs és beat elemekkel működő The Beans 2015 őszén mutatkozott be a G3 klubban megrendezett Kikeltetőben, majd ezzel a lendülettel össze is törte egyetlen gitárját. Később egy kölcsön gitárral Vida Áron felvette az első albumukat a 12 számos igen pörgős “Glitch”-et, valamint még 2 albumnyi anyagot demózott fel. Azóta van újra saját gitár, még több elismerés (a nyár albuma, az év debütálása), felkérések, A38 tetőterasz a Rakéta Fesztiválon, index, phenomenon, keret - az év lemeze válogatás, és megfordultak már a legtöbb fővárosi klubban is, majd a 2017-es évet megnyitandó a Made in Pécs fesztivál gálaestjén újabb gitártörésre került sor. Azóta az egész magyar zeneipari szcéna fogadásokat köt, mikor lesz a következő gitártörés.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.