Ritchie Kotzen (US), The Konincks

Ritchie Kotzen (US), The Konincks

Ritchie Kotzen (US), The Konincks
szeptember
13
szerda 20:00
koncertterem

Ritchie Kotzen (US), The Konincks

 • Jazz
 • Metál
 • Rock

A Poison és a Mr Big zseniális gitárhőse, Richie Kotzen virtuóz gitárjátékával és dögös zenekarával végigpásztáz ezen az estén a metáltól a rock and rollig, a glamtól a dzsesszig mindent, ami jó, bemutatva 21. szólóalbuma, a Salting Earth dalait. Az estét felvezeti a svájci kortárs blues rock nagyja, a The Konincks.

Galéria

Richie Kotzen (USA)

Minden azzal kezdődött, hogy Richie Kotzen hétéves korában elkezdett elektromos gitáron játszani szülővárosában, a pennsylvaniai Readingben. Tizenkét éves volt, mikor megalakította első együttesét, koncerteztek mindenfelé Pennsylvaniában, Delaware-ben és New Jerseyben. Mikor betöltötte a tizennyolcat, nyugatra utazott: San Franciscóban, a Shrapnel Recordsnál rögzítette első albumát. Ugyanebben az éveben Kotzen megjelent egy csomó magazin, köztük a Guitar World címlapján, melynek olvasói beválasztották az év három legjobb gitárosa közé.

Miután három albumot készített a Shrapnelnél, átköltözött Los Angelesbe, s épphogy kilépve a tinédzser korból csatlakozott a sokszoros platinalemezes glam metál bandához a Poisonhoz, s elkezdődött az álomutazás: részt vett a Native Tongue című lemez felételein, valamint a világkörüli lemezbemutató turnén.

1999-ben S tanley Clarkkal, a dzsesszlegendával megalakította a Vertu nevű formációt. Készítettek egy albumot, a nyarat Európában töltötték: játszottak a Montreux Jazz Festivalon és más fesztiválokon. Ugyanebben az évben a rendkívül népszerű rockbandához, a Mr. Bighez csatlakozott, számos koncert és két stúdiólemez erejéig.

Richie továbbra is nagyszerű szólóalbumokat készít, és turnézik a világban; rengeteg országban szupersztárnak tartják, stadionokban, fesztiválokon és klubokban játszik. Olyan közismert zenészekkel dolgozott együtt, mint Gene Simmons a KISS-ből, és Keanue Reeves (Dogstar), itt is ott is feltűnt, színpadon, TV adásokban. Könyvek, magazinok és weblapok emlegetik a vilá egyik legjobb gitárosaként!


A trió felállása
Richie Kotzen: gitár, vokál
Pat Torpey: dob
Johnny Griparic: basszusgitár

Galériák

 • Richie Kotzen
  Richie Kotzen
  1
 • Richie Kotzen (US), The Konincks (CH)
  Richie Kotzen (US), The Konincks (CH)

  2014. szeptember 25.

  24

A helyszín

koncertterem