Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas

Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas

Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas
március
11
hétfő 16:00
Koncertterem

Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas

  • Világzene, Népzene

"Redbreast Wilson izgalmas figurája volt a nem túl nagy, de annál aktívabb hazai blueséletnek, hiszen a bluesnak is egy kevéssé ismert válfaját, a hipnotikusan, táncolhatóan repetitív észak-mississippi hill country bluest játszotta – remekül. 2019-ben két lemez után váltott a bluesról a countryra." 2022-ben jelentette meg első country lemezét Tradin’ Your Love címmel, majd 2023-ban New Mexico Sun címmel jelent meg single-je. (Recorder)

"Az örökérvényű emberi tapasztalatok, az akusztikus hangzás és persze az emblematikus amerikai vidékek romantikája […] ezek Sam zeneiségének sarokkövei is, középen mégis egyetlen elem tornyosul és tartja össze a rendszert: a történetmesélés. A balladai dalszerzés amerikai hagyományai Sam inspirációja, dalai pedig sokszor közelebb állnak a költészethez, mint a zenéhez." (Art7.hu)

Március 11-én az Akusztik színpadára zenekara, a Mad Dog Margaritas kíséri el. Közreműködik: Volkova Krisztina (ének, accordion), Vörös Andor (pedal steel), Szász Feri (gitár), Horváth Kártoly (basszus) Danny Bain (dob).

A helyszín