Quimby

Quimby

Quimby
április
6
péntek 20:00
Koncertterem

Quimby

 • Blues
 • Pop
 • Rock

Tom Waits magyar hangjai, a kiváló és szívtipró dalaiban zajos éjszakáinkat és viharos szerelmeinket megéneklő és megzenésítő csúcscsapat végre visszatér a hajóra hogy jó dögös klubkoncertet adjon.

Esemény a facebookon

Galéria

Quimby

Huszonhat évvel ezelőtt, egy dunaújvárosi próbateremben csendült fel először az a pár akkord, amiből később az egész Quimby univerzum megszületett, és amivel megkaparintották a szíveket.

Szimbolikus szövegeikkel, szenvedélyes előadásmódjukkal koncertjeik mindig egy picit olyanok, mintha egy őrült színházi darabba csöppennénk: egyik pillanatban romantikus musicalt, máskor vígjátékot vagy szívfacsaró drámát nézhetünk, melybe a közönséget is magukkal rántják – ők pedig örömmel megadják magukat a Quimby dölyfös rock and rolljának, mámoros melódiáinak és hipnotikus sámán boogie-jának.

A Kiss Tibor - ének, gitár, Varga Livius - ütőhangszerek, vokál, Balanyi Szilárd - billentyűk, Kárpáti József - trombita, Mikuli Ferenc - basszusgitár, Gerdesits Ferenc - dobok alkotta hatosfogat eddig tizenhat csapongó lemezzel hagyott kitörölhetetlen nyomot a magyar könnyűzenében, miközben az évek során kialakította saját, összetéveszthetetlen hangját.

A zenekar szinte folyamatosan úton, hogy a világ valamely szegletében koncertezzen. Számos díjjal és lemezzel a háta mögött a negyedszázados évfordulót a Quimby múltidézés helyett alkotással ünnepelte: Micsodaországgá alakították az Arénát és megjelentették legújabb, Jónás Jelenései című albumukat. A Micsodaországból DVD is készült, mely mára már aranylemez, a zenekar pedig az ünneplés után megújult erőkkel és tele ötletekkel ugrott fejest a következő évbe. 

A zenekar 2018-at egy Európa-turnéval indítja, majd módszeresen veszi be ismét Budapest és az ország koncert tereit, különféle játszótereket kipróbálva. Így ebben az évben az origót jelentő klubkoncertektől kezdve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadig egészen a színházakba költöző Quimby-teátrumig, többféle hangját is megismerhetjük a zenekarnak.

Galériák

 • Quimby
  3
 • Quimby

  2013. november 7.

  12
 • Quimby, Kisszínes, Miki KeveR

  2011. május 28.

  18
 • Quimby

  2005. január 20.

  8

A helyszín