A38 Tetőterasz

Puhító, Djüm Djüm

Két szokatlan, rendhagyó, szellemes zenekar egy estén egy hatalmas forgatagban: metálszamba és slágerek, pörgős funk és balkáni szelek, tánc, jókedv, őrület!

Puhító

Latinos ritmizáció, rockos hangzás, slágeres dallamvilág, ahol balkáni szelek is fújdogálnak. A kolbásztól Lolitáig, a fényképesdoboztól a globális túlélési lehetőségekig mindent megénekelnek. Zenéjükben a rock, a balkáni népzenék, a ska és még sok más stílus hangulata ötvöződik izgalmas elegybe, melyet viccesen „metálszamba”-ként emlegetnek.

Djüm Djüm

A Djüm Djüm zenéje legegyszerűbben örömzeneként definiálható, a reggae, a ska és a rock elemeinek ötvözésével, mely igazi punk felfogással valósul meg. Hitvallásuk a zenei stílusok közti szabad átjárás, ami pedig még ennél is fontosabb, hogy mindig abból csinálnak új zenét, amiben éppen erőt éreznek: ha egy jam során rákapnak a funkra vagy a folkra, nem hezitálnak és meglovagolják az aktuális flow-t. A Djüm Djüm mai felállása egy maszkulin sextet; a saját életérzésekből gyúrt szövegek és a ritmushangszerek mellett a trackeket rockos-dögös szólógitár, és a szaxofon érces dallamai fűszerezik. Zenéjükben mindig azt a hangulatot és pillanatot igyekszenek közvetíteni, ami éppen megragadja őket, de laza, fiatalos életfelfogásuk állandó: a Djüm Djüm szájából nem csak üres frázisként cseng, hogy „a világ mozgását közös hangunk adja”.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.