Póka Egon Experience feat. Várhegyi Lucas Palmira, Steppers, Zsuzsi mosolyog

A legenmdás basszusgitáros és zeneszerző Póka Egon nem csak egy nagyszerű trió vezetője, akik Jimi Hendrix, a Cream és a Led Zeppelin nyomvonalán viszik tovább a lángot, hanem a Kőbányai Zenei Stúdió zenei szakközépiskola alapítója és vezetőjeként azt fiataloknak továbbadó mestere is, így ezen az estén páratlanul ütős Experience triója mellett tanítványai remek formációit is hallhatjuk.

 

Póka Egon Experience

Póka Egon Experience, a trió mely korunk egyik legendájának nevét viseli igazán egyedi zenekar. Hazánkban és külföldön is egyedülálló energiával adják át saját illetve feldolgozás dalaikat a közönség számára, így még az is, aki nem lehet a színpadon, érezheti a muzsikálás különleges varázsát.

A 2007-ben alakult zenekar tagjai Szakadáti Mátyás dobos, ifjabb Tornóczky Ferenc gitáros, és a már említett Póka Egon basszusgitáros. Ők hárman a Wroclaw-I Thanks Jimi fesztiválon debütáltak, és azóta is életben tartják a gitárvirtuóz emlékét. A banda több fesztiválon is szerepelt, többek között a Szigeten, Zene a Rasszizmus Elleni rendezvényen, Magyar Dal Napján, Paks-i Gastroblues Fesztiválon Arthur Brownnal kiegészülve, további Thanks Jimi rendezvényen és a Puisto Blues finn színpadán is bemutatkoztak. Túl vannak több saját nagyszabású rendezvényen is – melyek közé tartozik a felelevenített Pókarácsony koncert sorozat - de ezek mellett rengeteg helyen, Budapesten, vidéken és külföldön is szívesen adják át a zene örömét a közönségnek.

Koncert programjukban rengeteg számukra kedves dal található meg, melyeket különböző énekesekkel és session zenészekkel tesznek még különlegesebbé. Többek között játszottak együtt a már említett Arthur Brownnal, Leszek Cichonskival, Hoboval például a Magyar Dal Napja rendezvényen, Billel és Charlieval, emellett Keresztes Ildikóval, Kovács Katival, Ganxta Zoleeval és a kartellel illetve a fiatal, de nagyon tehetséges Veres Mónikával és Bűdi Szilárddal is. Vendég zenészként megfordult a zenekarban Pataky László, Fekete-Kovács Kornél, Tátrai Tibor és Ferenczy Gyuri is.

Az ilyen közös produkciók egyediségét az adja, hogy az adott stílusokat könnyedén egyesítik, és egy-egy lélegzetelállító produkció jön létre. Hallhattuk Jimi Hendrix dalait, és a meghívott előadóművészek sajátjait (sőt néha a kettőt vegyítve, így született meg a Való Világ és az All along the watchtower ötvözete) de ezek mellett szerepel a repertoárban AC/DC, Led Zeppelin, Queen, Cream, Beyoncé nóta is, és természetesen Egon korábbi éveiből a Hobo Blues Band és Deák Bill slágerei is helyet kapnak a koncerteken.

Zsuzsi mosolyog

Szakadáti Mátyás zenekarvezető végzős zenekara.
A formáció 2015 Szeptemberében alakult, mikor a Kőbányai Zenei stúdió tanári kara felismerte a bennünk rejlő közös hangot, és egy osztályként kezdhettük a tanévet. A csapat nagy energiákkal csapott bele a pop-rock nótákba, és lelkesen vállaltuk a fellépéseket, melyek után mindig őszintén mondhatjuk, hogy Zsuzsi mosolyog. Repertoárunkban előfordulhatnak Em!l Rulez, Led Zeppelin, Chaka Khan vagy éppen Roy és Ádám dalok is. 

Steppers

Tornóczky Ferenc másodéves zenekara

.

A Kőbánya összeköt koncertsorozat első részében kiemelkedő teljesítményük elismeréseként fellépési lehetőséget biztosítunk a Kőbányai Zenei Stúdióhoz kapcsolódó zenekaroknak már ismertebb zenekarok előtt.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.