Tájékoztatónk a kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatban itt érhető el.

Beatz x Poe’s: Ponza, VonnieWee, Beton.Hofi

Beatz x Poe’s: Ponza, VonnieWee, Beton.Hofi

Beatz x Poe’s: Ponza, VonnieWee, Beton.Hofi
március
10
kedd 20:00
kiállítótér

Beatz x Poe’s: Ponza, VonnieWee, Beton.Hofi

Fekete öves slammerekkel indítja a tavaszt a Beatz x Poe’s, a  Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó spoken word-estje. Gyenge Veroni  alias VonnieWee, Schwarz Ádám Beton.Hofi és Bencsik Ádám Ponza  rétegeznek szöveget DJ Lee n’gum és az ATMO ütemeire március 10-én.

Bencsik  Ádám Ponza – slamköltő, rapper, DJ. Az ősslammer mintapéldánya, tíz  évvel ezelőtt, 2009-ben nyerte első versenyét, a Tilos Slamet, de már  előtte is ismerted, ha máshonnan nem, a legendás Firmából. És a Fixi4  megvan? Mindegy. Megnyerte a klasszikussá vált Börtön Slamet, és benne  volt az I. Országos Team Slam Bajnokság győztes csapatában, a  Dreamtime!-ban is. Ja, és senki jazzel úgy a betonon, mint ő.

Gyenge  Veroni VonnieWee – slamköltő, aktivista, amatőr színész,  curvysexylitious. Mária országának felvidéki queenje,  boldogság-példakép, giccsbitch, hosszú úttal a háta mögött. Ír, előad,  fest, közben önfeledten ugrál, és a ritmus sem idegen tőle,  lenégynegyedeli a fejedet. Aztán kiáll melletted, kiáll érted, és elvisz  a Gombaszögi Nyári Táborba, hogy gatyába rázzon. Mindehhez pedig csak  egy színpadra van szüksége.

Schwarz Ádám Beton.Hofi – trap/rap  MC, szpíker, közgazdász, papíron. „Aquila non captat muscas” – ezt  hajtogatja lelkében egy művelt focista a spanyol nyelv kolozsvári  tájszólásában. Kihallani belőle a józsefvárosi nyelvfilozófiai iskola  hatásait, meg persze a Gézát, ráadásul Belső-Ferencváros is kitárulkozik  általa. Influence-ileg, legalábbis. A kései Adyt ugyanúgy szereti, mint  a korai Weszélyes Elemeket: szenvedélyesen. Az újhullám legnagyobb  szörföse.

Az ő soraik mögé pakolja az ütemet Vajna Bali a.k.a DJ  Lee n’gum és a jammelésben verhetetlen ATMO. A látványról a MOME -  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design-hallgatói gondoskodnak.

Az ATMO tagjai:
Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Balasi Ádám - dobok  

A sorozat házigazdái és társszervezői: Pion István és Csider István Zoltán


Galéria

A helyszín

kiállítótér
PIM az A38 Hajón

A Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó közös programsorozata különböző tematikák mentén hozza össze a zenei és az irodalmi műfajokat. A PIM az A38 Hajón soroza...

Kiállítótér