Tájékoztatónk a kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatban itt érhető el.

 Deck - Fedélzeten az új arcok: Viola Szandra, Vasas Tamás, Third Planet

Deck - Fedélzeten az új arcok: Viola Szandra, Vasas Tamás, Third Planet

 Deck - Fedélzeten az új arcok: Viola Szandra, Vasas Tamás, Third Planet
március
3
kedd 20:00
kiállítótér

Deck - Fedélzeten az új arcok: Viola Szandra, Vasas Tamás, Third Planet

Újabb fiatal tehetségek lépnek fedélzetre a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó zenei-irodalmi crossover sorozatában. Március 3-án bemutatkozik Viola Szandra, Vasas Tamás, Fehér Dániel és a Third Planet.

Viola Szandra performanszaival, költészeti akcióival és verskiállításaival, valamit Testreszabás című kötetével új műfajt teremtett: a testverselést;  amely során Nánási Pál fotográfus segítségével vizsgálta, hogyan válhat „ a legfizikaibb a legmetafizikaibbá”. Számos irodalomnépszerűsítő akció és újítás köthető nevéhez, rendezett már irodalmi fashion showt, tervezett verstetoválás kollekciót,  útjára indította a „Viselj verset!” kampányt, vagy például a verskarácsonyfa állítás hagyományát. 2017 óta a Poétikon című rádiós irodalmi műsor műsorvezető-szerkesztője.

Vasas  Tamás Stílusgyakorlatok a kiábrándulás nyelvtanára c. kötetét nemsokára  kézbe is vehetjük, 2020-ban jelenik meg a Napkút Kiadó gondozásában.  Nem tétlenkedik, amíg a verseskötet megjelenik: egyszerre jogász,  PhD-kutató, teológus, író, költő, slammer és rajzoló. Tevékenykedett  utcazenészként is, valamint fényképészettel és műfordítással is  foglalkozik.

Könnyed, ám váratlanul  torzuló dallamokkal, lágy lüktetéssel zárja az estet a Third Planet. A  zenekar 2018 májusa óta dolgozik együtt, októberben rögzítették az első  EP-jük, mellyel 2019 februárjában debütáltak. Azóta megjárták a Hello Ugar! nagyszínpadát és novemberben megnyerték a Szabad a Színpad  tehetségkutatót. A banda célja, hogy olyan zenét hozzon létre, amely  képes a lehető legtöbb ember számára élményt nyújtani, miközben értékes  és kliséktől mentes marad.

Az este szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a PIM munkatársa. A látványról a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design-hallgatói gondoskodnak. 

Galéria

A helyszín

kiállítótér
PIM az A38 Hajón

A Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó közös programsorozata különböző tematikák mentén hozza össze a zenei és az irodalmi műfajokat. A PIM az A38 Hajón soroza...

Kiállítótér