Pestilence (NL), Carnation (BE), Bodyfarm (NL)

Pestilence (NL), Carnation (BE), Bodyfarm (NL)

Pestilence (NL), Carnation (BE), Bodyfarm (NL)
április
11
csütörtök 20:00
Koncertterem

Pestilence (NL), Carnation (BE), Bodyfarm (NL)

  • Metál

Pestilence

A Pestilence egy holland death metal banda, amelyet 1986-ban alapítottak Enschede-ben. Fennállásuk során különféle tagváltozásokon mentek keresztül, Patrick Mameli gitáros-énekes az egyetlen állandó tagja. Miután 1994-ben feloszlott, hogy más zenei irányokat folytasson, a Pestilence 2008-ban újraegyesült, és 2014 júliusában „végleges tartásba” került. A banda azonban 2016 októberében újra összeállt. A Pestilence eddig kilenc stúdióalbumot adott ki. , és a „progresszív death metal Big Four”-án kívül a Death, az Atheist és a Cynic mellett állnak. 

Carnation

Az elmúlt évtizedben a Carnation élen járt az old school death metal újraélesztésében. Mondanunk kell valamit arról, hogy milyen mesterkélt veszünk valami olyan primitívet, és meghaladjuk azt a finom határvonalat aközött, hogy megőrizzük klasszikus hitelességét anélkül fáradtnak vagy keltnek hangzik. A Carnation mindig is ezen a vonalon mozgott, friss és kortárs megközelítést oltva be, anélkül, hogy elveszítené a műfaj korabeli hagyományait. A zenekar harmadik próbálkozása azonban azt jelenti, hogy Carnation teljesen eltörli ezeket a határokat, és felhagy mindenféle konvencióval, miközben merész új területre vonul át. A „Cursed Mortality” még mélyebbre vonja a belga death dealereket új kísérleti vizekre, kockázatot vállalva, miközben a banda kilép elődei árnyékából, és saját identitásába kerül. Az „Átkozott halandóság” kijelentése egyértelmű: ez már nem egyszerűen ébredés; ez a Carnation újjászületése.

Bodyfarm

A 2009-ben alakult Bodyfarm régi iskolai, klasszikusok-orientált death metal bandaként kezdte életét. Ma egy új, masszív, négytagú formációval lépnek fel, kicsit több black metal hatással, mint a kezdetekkor. Bár felállásuk sokat változott az évek során – főként az alapító Thomas Wouters 2019-es tragikus elvesztése, valamint a régi dobos, Quint Meerbeek baráti elválása miatt – a Bodyfarm ugyanolyan elkötelezett az alapvető etikája mellett, mint valaha. Most, az Ultimate Abomination küszöbön álló érkezésével a Bodyfarm készen áll arra, hogy egyszer s mindenkorra érvényesítse uralmát a death metal színtéren.
A következő album feldolgozásait többnyire Bram Hilhorst alapító gitáros és Alex Seegers basszusgitáros írta, a szövegeket Ralph de Boer énekes/basszusgitáros, a dobokat pedig az újonnan érkező David Schermann írta.
Természetesen minden tag hozzájárult a saját részével az Ultimate Abomination-hoz, így az album frissen, de mégis szilárdan a Bodyfarm alaphangzásán belül maradt. Az eredmény a magával ragadó és a The Groove meglepő infúzióját látja: Legyen szó az Apokalipszis Négy Lovasához hasonlóan vágtatva, az ellenségek koponyáján lassan áttaposva, vagy előregördülve az életnek nevezett csatatéren, az Ultimate Abomination egy death metal mániákus nedves álma.
A Bodyfarm nagyszerű dalszövegírásával az Ultimate Abomination mellett az album abszolút ZÚGÓ produkciója: nagyon „élő” és véres, de éppen annyira csiszolt, hogy maximális professzionalizmust sugározzon. Felvételi szempontból az Ultimate Abomination dobjait J. B. van der Wal vette fel a Soundlodge Studios-ban, a többi hangszert és éneket pedig a Studio Hilhorstban. A keverést és a masteringet a Project Zero studios Belgium végezte.

Esemény a facebookon

A helyszín