Peet Project + Michael Lington

Peet Project + Michael Lington

Peet Project + Michael Lington
július
11
csütörtök 20:00
Koncertterem

Peet Project + Michael Lington

  • Jazz
  • Pop

A nagy sikerű tavalyi közös koncert után idén újra Budapestre érkezik a contemporary jazz műfaj egyik legnagyobb sztárja, a dán-amerikai szaxofonos Michael Lington, hogy a Peet Project-tel együtt újra különleges estét varázsoljon a dallamos jazz, a soul, a funky és a pop kedvelőinek.

Új zenékben nem lesz hiány: Michael legutóbbi rádiós slágere, a South Bay hét héten át vezette a Billboard Smooth Jazz Top 30 listát, a Peet Project most készülő új stúdióalbuma pedig nyáron érkezik. Érdemes lesz tehát eljönni annak is, aki ott volt a 2023-as koncerten!

Michael Lington karrierje során olyan nevekkel koncertezett és készített felvételeket, mint Dave Stewart, Vince Gill, Dave Koz, Booker T. Jones, Taylor Dayne, Barry Manilow, Randy Crawford, Brian Culbertson, Bobby Caldwell és Ray Parker, Jr. Michael Boltonnal közös turnéjukon 350 koncerten léptek fel a világ 40 országában. A pandémia alatt tartott csúcsminőségű virtuális koncertjeivel Michael lett a StageIt! platform egyik legfontosabb előadója, aki úttörő szerepet vállalt a megoldás sikerre vitelében.

Pop, funky és jazz saját dalokkal és néhány feldolgozással - A hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár és dob felállásban játszó Peet Project 2009-ben elnyerte a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját, 2013 óta rendszeresen szerepel jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon. 2013-ban Év felfedezettje, 2017-ben Év albuma, 2020-ban Év dala díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. 2021 elején listavezetők voltak Kanadában, míg az amerikai

Billboard Smooth Jazz Top 30 listán – a hazai zenekarok közül elsőként – eddig négy különböző dallal is szerepeltek. Az A38 színpadán visszatérő vendégek, csakúgy mint a nagyobb magyarországi jazz-, gasztro-és borfesztiválokon. A hazai közönség 2015-ben a Hungary’s Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatta őket. Nyolcadik stúdióalbumuk nyáron jelenik meg.

A Peet Project és Michael Lington először 2019-ben dolgozott együtt, amikor Michael vendégként közreműködött a csapat Ups & Downs c. hatodik stúdióalbumának Anything for You c. dalán. A fantasztikusan sikerült első közös budapesti fellépésre 2023 júliusában került sor.

Az idei koncerten egyaránt hallhatók lesznek a Peet Project és Michael Lington legújabb dalai, nagyszerű nyáresti zenei élményt ígérve a funky, a soul, a pop és az energikus de élvezetes jazz szerelmeseinek.


Peet Project (HU)

A helyszín