Peet Project + Adam Hawley

Peet Project + Adam Hawley

Peet Project + Adam Hawley
május
24
péntek 20:00
Koncertterem

Peet Project + Adam Hawley

  • Jazz

  

Ha valakit az Earth, Wind and Fire alapító Maurice White fedez fel és kínál neki lemezszerződést, ott nem meglepő a rendkívüli tehetség. Adam Hawley gitáros a contemporary jazz műfaj új generációjának talán legsikeresebb előadója. Eddigi négy saját albumáról és producerként jegyzett felvételei közül 14 lett Billboard listavezető és 40(!) került a Top 30-ba. Szólókarrierje mellett játszott a The Manhattar Transfer, Natalie Cole, Dave Koz, Jennifer Lopez és Brian McKnight oldalán. Napjaink egyik legkeresettebb zenei producere, az amerikai funky és jazz fesztiválok közönségének kedvence. Gitárjátéka egyszerre kifinomult és energikus, improvizációi lenyűgözőek.

Budapesten a Peet Projecttel közös koncerten lép fel először. A Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai pop-jazz zenekar. Pályájuk első mérföldköve a Jazzy Rádió Dalversenyének megnyerése volt 2009-ben. 2013 óta rendszeresen lépnek fel jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon. 2013-ban Év felfedezettje, 2017-ben Év albuma, 2020-ban Év dala díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. 2021 elején listavezetők voltak Kanadában, az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán eddig négy különböző dallal is szerepeltek. A hazai közönség 2015-ben a Hungary’s Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatta őket. Az A38 színpadának visszatérő vendégei, de zenéjüket a jazz-és gasztro-fesztiválok – így a Paloznaki Jazzpiknik közönségének sem kell bemutatni.

Adam Hawley és a Peet Project a 2016-os Dave Koz Cruise-on találkozott először, majd 2021-ben Adam meghívta a zenekart vendégnek saját online műsorába, ahol emlékezetes közös zenélésre is sor került. Ez a hagyomány folytatódik az A38 színpadán egy jazzel és poppal fűszerezett, vérbeli funky buli formájában, a két előadó repertorjából összeállított műsorral.

  

  

Esemény a facebookon

Peet Project

Pop és funky némi jazzes ízzel, élő hangszereken a dallamos és energikus zene kedvelőinek, korhatár nélkül! A hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár, dob felállásban játszó Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar. 2009-ben elnyerték a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját, 2013 óta rendszeresen szerepelnek jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon.

2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma”, 2020-ban „Év dala” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. 2021 elején No. 1 helyezést értek el a kanadai Wave.FM rádióállomás Top 10-es listáján.  Az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán eddig négy különböző dallal is szerepeltek. Lemezeiken vendégként olyan előadók működtek közre, mint Dave Koz, Paul Brown, Michael Lington, Marcus Anderson és a hazai jazz hegedűsök doyenje, Deseő Csaba. A hazai tévénézők 2015-ben a Hungary's Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatták őket, de zenéjüket a jazz-és gasztro-fesztiválok közönségének sem kell bemutatni.

A felállás:

Ferencz Péter (Peet) – hegedű, ének

Magán Olivér – billentyűk

Závodi Attila – szaxofon

Gudics Martin – basszusgitár

Gudics Marcell – dob 

Linkek

Galériák

  • Peet Project
    2
  • Peet Project

    15
  • Peet Project lemezbemutató koncert

    10

A helyszín