Peet Project + Michael Lington

Peet Project + Michael Lington

Peet Project + Michael Lington
július
19
szerda 20:00
Koncertterem

Peet Project + Michael Lington

  • Jazz

A contemporary jazz műfaj egyik legnagyobb sztárja, a dán-amerikai szaxofonos Michael Lington érkezik Budapestre, hogy a Peet Project-tel közös koncerten varázsoljon nem mindennapi estét a dallamos jazz, a soul, a funky és a pop kedvelőinek.

Michael Lington karrierje során olyan nevekkel koncertezett és készített felvételeket, mint Dave Stewart, Vince Gill, Dave Koz, Booker T. Jones, Taylor Dayne, Barry Manilow, Randy Crawford, Brian Culbertson, Bobby Caldwell és Ray Parker, Jr. Michael Boltonnal közös turnéjukon 350 koncerten léptek fel a világ 40 országában. A pandémia alatt tartott csúcsminőségű virtuális koncertjeivel Michael lett a StageIt! platform egyik legfontosabb előadója, aki úttörő szerepet vállalt a megoldás sikerre vitelében.

A hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár és dob felállásban játszó Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar. 2009-ben elnyerték a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját, 2013 óta rendszeresen szerepelnek jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon. 2013-ban Év felfedezettje, 2017-ben Év albuma, 2020-ban Év dala díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. 2021 elején listavezetők voltak Kanadában, míg az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán – a hazai zenekarok közül elsőként – eddig négy különböző dallal is szerepeltek. A hazai közönség 2015-ben a Hungary’s Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatta őket, de zenéjüket a jazz-és gasztro-fesztiválok – így a Paloznaki Jazzpiknik – közönségének sem kell bemutatni, és az A38 színpadának is visszatérő vendégei.

A Peet Project és Michael Lington először 2019-ben dolgozott együtt, amikor Michael vendégként közreműködött a csapat Ups & Downs c. hatodik stúdióalbumának Anything for You c. dalán. Az első közös budapesti fellépést 2020-ra tervezték, de a járványhelyzet miatti kényszerű halasztás most valósulhat meg.

A koncerten egyaránt hallhatók lesznek a Peet Project és Michael Lington legsikeresebb dalai, így az aktuális rádiós slágerek, a Crazy Times és a Moon Goddess is, kivételes nyáresti zenei élményt ígérve a funky, a soul, a pop és az energikus de befogadható jazz szerelmeseinek.


Peet Project

Pop és funky némi jazzes ízzel, élő hangszereken a dallamos és energikus zene kedvelőinek, korhatár nélkül! A hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár, dob felállásban játszó Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar. 2009-ben elnyerték a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját, 2013 óta rendszeresen szerepelnek jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon.

2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma”, 2020-ban „Év dala” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. 2021 elején No. 1 helyezést értek el a kanadai Wave.FM rádióállomás Top 10-es listáján.  Az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán eddig négy különböző dallal is szerepeltek. Lemezeiken vendégként olyan előadók működtek közre, mint Dave Koz, Paul Brown, Michael Lington, Marcus Anderson és a hazai jazz hegedűsök doyenje, Deseő Csaba. A hazai tévénézők 2015-ben a Hungary's Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatták őket, de zenéjüket a jazz-és gasztro-fesztiválok közönségének sem kell bemutatni.

A felállás:

Ferencz Péter (Peet) – hegedű, ének

Magán Olivér – billentyűk

Závodi Attila – szaxofon

Gudics Martin – basszusgitár

Gudics Marcell – dob 

Linkek

Galériák

  • Peet Project
    2
  • Peet Project

    15
  • Peet Project lemezbemutató koncert

    10

A helyszín