Elhalasztva: Pavesi - Mentes gitárduó, Casi Flamenco

Elhalasztva: Pavesi - Mentes gitárduó, Casi Flamenco

Elhalasztva: Pavesi - Mentes gitárduó, Casi Flamenco
május
2
szombat 20:00
kiállítótér

Elhalasztva: Pavesi - Mentes gitárduó, Casi Flamenco

  • Jazz
  • Világzene, Népzene

A koncert szeptember 11-én lesz megtartva.

Mentes Norbert & Renato Pavesi

Egy különleges fúzió, a két gitáros más-más zenei környezetből érkezve találta meg egymást.

Mentes Norbert 1981-ben, 13 évesen másod-unokatestverével, Schmiedl Tamással alapította meg az egyik legnépszerűbb hazai rockzenekart, a Moby Dick-et! A zenekar máig aktív, hamarosan ünnepli 40 éves fennállását. Norbert több projectben ért el sikereket, és több, mint 30 lemezen élvezhetjük egyedi gitárjátékát.

Most Norbert és Renato egy újabb izgalmas zenei produkciót visz színpadra, amelyben a két gitáros stílusjegyei markáns kontrasztot alkotva hoznak létre egy sajátos hangzásvilágot. Ebben az ötvözetben, mindkét műfajra nézve érdekes felfogásban hallhatjuk Renato ès Norbert szerzeményeit.

Renato Pavesi nemzetközileg elismert, az elmúlt néhány évben bejárta Nyugat-Európát, zenélt Sevillában, Londonban, Berlinben és Milánóban is. Több alkalommal meghívták Koreába, Japánba, illetve Irakban is koncertezett. Az egyik legkiemelkedőbb meghívását Brian May-től, a Queen gitárosától kapta, akinek a londoni Royal Garden Hotelben muzsikált. Eleinte Renato autodidakta módon sajátította el a gitármûvèszetet, majd a londoni Kingston Egyetem Zeneművészeti szakán szerzett diplomát, ahol a híres Eric Clapton is tanult. Renato Budapesten született és nevelkedett, olasz-magyar származású, és talán innen ered zenei sokszínűsége. Mindamellett, hogy a világhírű Juan Martintól és Robert Svärdtól tanult, a magyar folklór is nagy hatással van zenei munkásságára.

Casi Flamenco

A Casi Flamenco műsora a flamenco stílusok alapelemeiből építkezik. Több számon keresztül vezeti végig a közönséget a flamenco hangulatain, beemelve a legújabb flamenco "slágereket" is. Az együttes 15 éve alakult a flamencót régóta művelő fiatalokból és azóta is a budapesti flamenco színtér állandó szereplői.
Esemény a facebookon

A helyszín

kiállítótér