Dirty Sound Magnet (CH), Ozone Mama

Bár a vintage-rock hullámból érthetően csak azok a zenekarok képesek érdemben profitálni, akik saját zenéjükben - na meg mondandójukban - is meglelik az időtlenség erejét, a svájci Dirty Sound Magnet épp azzal emelkedhetett ki saját nyugat-európai színteréből, hogy saját pszichedelikus hangképében folyamatosan új kihívásokat keres, és közben nem fél attól sem, hogy társadalomkritikát merjen megfogalmazni a nagy nyugattal szemben.

A program a nemzetközi tehetségek mobilitását segítő Kreatív Európa-alprogram, a Liveurope jóvoltából jött létre.

 

Dirty Sound Magnet (CH)

A svájci Dirty Sound Magnetet sokszor hasonlították a Led Zeppelinhez, hiszen felbukkanásuk az európai vintage rock hullámmal egyidejűleg irányította rájuk a szakma és a közönség figyelmét, ám a zenekar új lemeze, a Western Lies öniróniájával és lebegős misztikumával is bebizonyítja majd, hogy a trió megtalálta saját, pszichedelikus és kreatív formanyelvét a rockzenében. Az elmúlt években több mint 200 koncertet a háta mögött tudó zenekar nemcsak a fuzz-pedálokat, hanem a hangulatfokozást is magabiztosan uralja – A38-as lemezbemutató koncertjük kétségkívül az aktuális Európa-turnéjuk egyik csúcspontja lesz, a fülledt hangulat pedig garantált, amit meg is érdemelnek az új lemez dalai. A nyugati világ paraboláját megéneklő lemezt a zenekar tagjai is úgy írják körbe, mint amit a szenvedés hívott életre, ugyanakkor a DIY-elvek szerint rögzített és kiadott albumnál önazonosabb és hitelesebb felvételt sem a zenekar, sem saját színtere nem adott az utóbbi években a nyugat-európai vintage-hullámnak.

A zenekar tagjai
Stavros Dzodzosz - gitár/ének
Marco Mottolini - basszusgitár/ének
Maxime Cosandey - dobok

Lemezek
2016 - Western Lies
2014 - The Bloop

Ozone Mama

100% ROCK AMERICANA

„WE PLAY IT LOUD & PROUD!”

Az Ozone Mama dalai modern felfogásban idézik meg a hatvanas, hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Színpadi produkciójuk friss, energikus és látványos.

Debütáló lemezükkel (’The Starship Has Landed’) 2012-ben Fonogram-díjat nyertek. Második anyaguk, a ’Freedom EP’ 2013-ban látott napvilágot. A korongot indító 'Go'-t a Petőfi Rádió rotációban játszotta, de számos európai, amerikai és kanadai rádió is műsorára tűzte.
'I Really Care' című daluk az egyik legtekintélyesebb nemzetközi szaklap, a Classic Rock Magazine CD mellékletén is megjelent.

A Székely Márton (ének), Gábor András (gitár, vokál), Dobos Gergely (basszusgitár) és Gulyás Máté (dobok) alkotta csapatot a szakmai zsűri a legutóbbi, ’Sonic Glory’ című nagylemezéért 2016-ban "Az év hazai hard rock vagy metal albuma" kategóriában ismét Fonogram-díjjal jutalmazta. A lemezt magas pontszámmal és jó kritikával méltatta - többek közt - a Classic Rock Magazine is.

Az Ozone Mama az elmúlt két évben olyan nagy nevek előtt kapott fellépési lehetőséget, mint például a Monster Magnet (USA), az Airbourne (AU), a The Darkness (UK), vagy a Kamchatka (SWE).
A srácok a hazai klubturnén és fesztiválokon (pl. Sziget) kívül egyre több külföldi koncerten is bemutatkoztak: rövid európai turnéjukat követően meghívást kaptak például a torontoi Canadian Music Week-re, majd egy azt követő amerikai klubkoncertre (Niagara Falls, Buffalo), illetve a romániai Danube Rock Festival-ra, az osztrák picture on festival-ra és a németországi End Of Summer Festival-ra is.

A zenekar az idei évet a ’Siren's Call’ című dalhoz készült videó premierjével indította, jelenleg pedig már a következő nagylemezén dolgozik. A nyári hónapok fesztiválfellépéseit és stúdiómunkálatait, valamint az album megjelenését követően a fiúk az ősz folyamán hosszabb hazai és európai lemezbemutató turnéra indulnak.

 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.