Éttermünk e pénteken zárva tart.

Ottone Pesante (IT), Needless

Ottone Pesante (IT), Needless

Ottone Pesante (IT), Needless
április
2
vasárnap 20:00
orr stúdió

Ottone Pesante (IT), Needless

  • Elektronikus
  • Jazz

Ottone Pesante (IT)

Bemutatás nem szükséges, zenéjük és előadásaik magukért beszélnek. A metál, a jazz, a brass és az avantgárd egyedi keverékével az OTTONE PESANTE nemzetközi kritikai elismerést vívott ki legújabb, "DoomooD" című albumával is. „Az ösztöneinket követve próbálunk új hangokat találni és új megoldásokat kikísérletezni.”.

Felállás:

Francesco Bucci: Harsona, Tuba

Paolo Raineri: Trombita, Flugelkürt

Beppe Mondini: Dobok

Riccardo Pasini: Record, mix, master


Needless

A zenekart 2004 telén alapították Dánszentmiklóson, ami még egy négy tagú otthoni projektként indult és szép lassan, 2014-re aktív csapattá nőtte ki magát a projekt. Zenéjük alapvetöen a dallamos thrash és death metal tradicionálisabb elemeiböl áll átszőve helyenként a black metal nyomasztó légkörével és némi progresszív elemmel. Mindezek keverednek az agresszió, a mitikus tematika és az emberiség nihilista szemlélődésének elegyével a dalszövegekben.

2015. március 21-én adták ki az elsö számottevö kiadásukat már öt tagúra bövülve "The Dark Sirit of Ages" címmel, mely nagyon pozitív visszajelzésnek örvendett a kritikusok és a közönség köreiben egyaránt. A megjelenés után számos koncertet adtak olyan zenekarok társaságában, mint az Aggression, Nervosa, Nuclear, Dew-Scented vagy a Flotsam And Jetsam.

Az ezután bekövetkező kisebb szünet és tagcsere után a "Stalkers of Athanasia" címü kislemezükkel jelentkeztek, ami beharangozta a 2019. június 23-án megjelenő első nagylemezüket, a "Heresy"-t, amit már az elözö bekezdésben említett, mondhatni eredeti öt tagú felállásban készített el a csapat. Szintén rengeteg pozitív kritikát kapott mind itthon, mind külföldön. Jelenleg a folyamatos koncertezésen dolgoznak.


A koncert a Liveurope és az Italia Music Export támogatásával valósult meg.

Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió