Óriás - 200 nap csend

Óriás - 200 nap csend

Óriás - 200 nap csend
december
1
szombat 20:00
Koncertterem

Óriás - 200 nap csend

  • Rock

December 1-én az A38 Hajón nem csupán az Óriás rendkívüli sikerű debütalbumát, Jön.-t ünnepeljük 10. születésnapja alkalmából, hanem több, mint fél évig az egyetlen Óriás-koncert is ez lesz.

Ezután az Óriás 200 napra visszavonul, ráadásul 2019-ben is csupán 2 koncertet ad a zenekar. Ők így nyilatkoztak:

“Nincsen semmi baj, csak kis időre félretesszük életünknek ezt a részét, mert most más dolgok kerültek előtérbe. Péter első szerzői lemezén dolgozik, ami januárban jelenik meg Mindenkinek megvan a maga története címmel és a lemezt koncertek is követik majd. Ezen az úton Ákos is vele tart. Dávid a Supernemmel dübörög tovább.”

A december 1-i este tehát kiváló lehetőség lesz, hogy a zenekar és közönsége együtt töltődhessen fel a nemsokára kezdődő 200 napos Óriás-nélküliségre. A koncert első fele a szülinapos Jön.-ről szól majd - itt trióban játszik a zenekar és a lemez minden dala elhangzik - , míg az este második felében minden későbbi fontos Óriás-dal is előkerül, ráadásul meglepetésvendégek is csatlakoznak a zenekarhoz.

Óriás

Az Óriás a 2000-es évek egyik legerősebb debüt-lemezével, a  Jön.-nel robbant be a köztudatba és egyből új alternatívát mutatott a  hazai rock-mezőnyben. Az elmúlt tíz évben folyamatosan alkotó zenekar 4  nagylemezzel, 3 EP-vel, ötletes klipekkel, emblematikus feldolgozásokkal  és rengeteg élményszámba menő koncerttel jelezte: szeret zenélni. A  2017-ben megjelent Minden villany ég c. nagylemez lett az Óriás  legfelszabadultabb munkája - az aktív koncertezéssel és országjárással  telt elmúlt két évet az A38 Hajón zárja a zenekar, majd egy kicsit  visszavonul.

  

 

Galériák

  • Óriás
    4
  • Pesti Estek: Óriás lemezbemutató koncert, Tej

    2017. február 18.

    40

A helyszín