Óperentzia - Spring Awaking, vendég: Bellegance & Fraser

Óperentzia - Spring Awaking, vendég: Bellegance & Fraser

Óperentzia - Spring Awaking, vendég: Bellegance & Fraser
március
14
csütörtök 19:30
Koncertterem

Óperentzia - Spring Awaking, vendég: Bellegance & Fraser

 • Elektronikus
 • Rock
 • Világzene, Népzene

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melybenkeveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok.


Esemény a facebookon

Óperentzia

  

Az Óperentzia 2005- ös alakulása óta tavaly év végén adta ki nyolcadik nagylemezét, BIOHACK címmel.

A zenekar két alappillére Bánházi Gábor és Domokos Tibor egy olyan zenei utazásra invitálják a hallgatóságot amelyikben elcsendesül a külvilág, a lüktető basszusok az archív folk a trance és a dub egy hullámot alkotnak, felkapnak és bevisznek a tengerbe, oda ahol a horizont az ég alja és a nyugalmas víz.

A magyar underground megkerülhetetlen zenakara,  jelen vannak a hazai kis és nagy fesztiválokon és állandó szereplői a klubbéletnek is. Mára az egyik legismertebb pszichedelikus zenekar, akik szívesen nyúlnak vissza gyökereikhez. Használják és értik a magyar és balkáni népzene erejét, melyet stílusosan vegyítenek dub, psychill, psytrance,ethno, techno elemekkel.

Több mint 50 zenésszel dolgoztak már együtt ,csak hogy párat említsünk közülük pl. Barabás Lőriccel, Lajkó Félixszel, a Csángálló zenekarral , Aurafood-al, Natalie Dimanovski-val vagy Keszei Krisztiánnal…

A BIOHACK lemezük megszületésében és színpadra állításában Sára Csobánnal (Csángálló zenekar) dolgoznak együtt, akit már jól ismerhet a közönségük pl.a Tribalkán című nagylemezről.

Linkek

Galériák

 • Óperentzia
  3
 • Óperentzia // Saja hua

  27
 • Kamikaze Scotsmen

  22
 • Óperentzia: Biohack, vendég: Takkra

  63

A helyszín