Omega Diatribe, Insane, Beneath the Void

Omega Diatribe, Insane, Beneath the Void

Omega Diatribe, Insane, Beneath the Void
október
21
péntek 18:45
Koncertterem

Omega Diatribe, Insane, Beneath the Void

  • Metál

Omega Diatribe

Idén tölti a 10. aktív évét az Omega Diatribe zenekar, ennek apropójából pedig ismét útra kelnek Európa körül a '10 Years of Extreme Groove Metal' turné keretein belül. Az underground szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni a zenekart, akik zord és agresszív zenéjükkel valósággal berobbantak a hazai köztudatba 2013-ban a debütáló Iapetus c. lemezükkel. Az ezt követő Abstract Ritual és Trinity c. lemezek csak megerősítették a pozíciójukat a hazai és európai szcénában. A második lemezen Kevin Talley-vel (ex-Suffocation/Six Feet Under/Chimaira) a dobok mögött, ezután pedig a neves dán producer Tue Madsen (Meshuggah/Ektomorf/Suicide Silence) vezényletével készítették a harmadik lemezt, amivel be is zsebelték az 'Az év koncertzenekara' illetve az 'Az év stúdióprodukciója' díjat a HangSúly Zenei Díjon. A zenekar 2020-ban megjelent Metanoia című negyedik lemeze nem kisebb porduceri név szárnyai alatt készült, mint a svéd Jens Bogren-é (Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth), akinek kiváló munkája végett a banda eddigi legerősebb anyagát tette le az asztalra. Számtalan hazai és európai turné után a zenekar a 10 éves fennállását az ősszel megjelent, exkluzív 'My Sphere' címet viselő EP-vel koronázza meg, aminek a társproducerre és mixing/mastering mérnöke ismét Tue Madsen volt. Aki koncertjükön jár, minden bizonnyal maradandó élménnyel távozik a helyszínről. Nem lesz ez másképp a budapesti A38-as koncert esetében sem!
∎ Weboldal:
http://www.omegadiatribe.com
∎ Facebook:
https://www.facebook.com/omegadiatribe
∎ YouTube:
https://youtube.com/omegadiatribe
∎ Instagram:
https://instagra.com/omegadiatribeofficial
∎ Twitter:
https://twitter.com/omegadiatribe


Insane:

Játszottak és turnéztak már együtt az amerikai Deftones, a Pro-Pain, a Hatebreed, az Unearth, az Ignite, az Ill Nino és a brit Skindred zenekarokkal. A Baltikumba, illetve a Balkánra pedig már évek óta visszajáró vendégek.

23 éve pörög a színpadon a modern metál / dallamos metalcore magyarországi húzócsapata, az Insane. Ezalatt még egy Fonogram díjat is besöpörtek, és megannyi más egyéb zenei trófeát.

Most 2022-ben pedig a zenekar, fennállásának 23. évfordulóját ünneplik velünk.

∎ Facebook:

https://www.facebook.com/bandinsane

∎ Instagram:

https://www.instagram.com/insanebandhungary/

∎ YouTube:

https://www.youtube.com/bandinsaneTv


Beneath The Void:

A zenekart 2007-ben alapitotta, az akkor még dobosként tevékenykedő Krhul (Funebre, Nocrul, Skullthrone, stb) Kill With Hate név alatt. Hozzá hamarosan Meilinger Tamás (basszusgitár) és Olt Ákos (gitár, ex-Archaic) csatlakozott, akiket nemsokkal később Hartvig Márton követett (gitár). A dolgok 2008-ban kezdtek komolyabbra fordulni, amikor a Magyar underground ismert alakja, Gyémánt Krisztián (ex-Sin Of Kain) csatlokozott énekesi poszton. A zenekar 2009-ben rögzítette első kislemezét, az Evolution of the beast-et, ami 2010-ben került kiadásra. Ebben az évben Krhul helyére Turcsák Bence érkezett dobosi poszton. 2011-ben Meilinger Tamás távozott a zenekarból, helyére Pornói Patrik került, aki a basszusgitározáson kívül a háttérvokálozási feladatokat is felvette. Ebben az évben fejeződtek be az első teljes nagylemez zenei munkálatai, mely végül 2012-ben, Voices of obliteration néven jelent meg. A nagylemez szerzői kiadásban jelent meg Magyországon, nemzetközi viszonylatban pedig a kanadai PRC music adta ki. 2015-ben Hartvig Márton és a zenekar útjai elváltak. Utolsó munkája a nemsokkal később megjent Grief nevet kapó kislemezen hallható “Fuck Humans”. Helyét az underground veterán Kovács Attila vette át (Sear Bliss, ex-Watch My Dying, ex-Superbutt). A zenekar 2016-ban kezdett el dolgozni új nagylemezén. Sok évnyi halogatás után úgy döntöttek, hogy a korongot egy, a friss zenéhez jobban illő új név alatt jelentetik meg: Beneath The Void. A lemez 2021 közepén jelent meg a Metal.hu jóvoltából. A megjelenést követően Kovács Attila úgy döntött, hogy az élet egyéb területeire koncentrál, igy helyét Szokán Tibor vette át (ex-Symmetry of the Void).

∎ Facebook:

https://www.facebook.com/beneaththevoidhungary

∎ Instagram:

https://www.instagram.com/beneaththevoidhungary

A helyszín