Oliver Wolf (UK)

Oliver Wolf (UK)

Oliver Wolf (UK)
augusztus
16
péntek 19:00
Koncertterem

Oliver Wolf (UK)

  • Jazz
  • Pop


Farkas Zsolti 12 évesen megnyerte az Ének iskolája tehetségkutató műsort. Tanulmányainak köszönhetően külföldre szólította az élet. Most Oliver Wolf művésznéven bontogatja szárnyait Leeds-ben. Szépen alakul a külföldi karrierje és magánélete is egyaránt. 

"Külföldre költöztem, hogy fejlesszem magam. Tanuljak és hogy építsem a nemzetközi karrierem. Angliában élek, Leeds városában. 2018-ban sikerült felvételt nyernem a Leeds Conservatoire zeneakadémiára Jazz ének szakra. Ez egy nagyon-nagy öröm volt számomra, ugyanis az volt az egyik nagy álmom, hogy külföldön tanuljak tovább a budapesti Bartok Béla Konzervatórium elvégzése után.

„Megváltoztattam” a nevem hiszen itt Angliában nagyon nehezen mondják ki a Zsolt, Zsolti nevet. Gondoltam kitalálok magamnak egy színpadi nevet. A Wolf az teljesen nyilvánvaló mivel a vezetéknevem Farkas és az Oliver az pedig úgy jött, hogyha lesz majd egy fiam ezt a nevet szeretném neki adni….

A projekt nagyon jól halad. Rengeteg angol nyelvű dalt írtam amelyekből majd lemezt fogok készíteni. Az angol kiejtésemen kellett sokat javítanom, mert nem szerettem volna kiadni olyan munkát ami nem profi. Mostanra már sok dalom felvan énekelve, meg van hangszerelve és már csak pár simítás kell, hogy teljesen készen legyenek. Mielőtt azonban kiadom a saját angol nyelvű albumom, azelőtt mindenképp kifogok adni egy jazz kislemezt is, ami jazz standardekből fog állni az én stílusommal keverve. 

Ilyesmi stílust szeretnék képviselni, ami R’n’B de azért vannak benne jazz elemek is. Nagyon szeretem ezt a dalomat. Ez egy kis videóként indult amit később több százan lájkoltak és megosztottak és akkor gondoltam ebből kéne egy teljes dalt csinálni. Itt él az első unokatestvérem és sógorom akivel csináljuk együtt a dalokat. Ők láthatóak a szóban forgó videoklipben. Mindhármunknak megvan a saját stúdiója, ahol dolgozunk a dalokon. Nagyon nagy meglepetésként ért mikor beküldtem a BBC rádióba a dalt és lejátszották. Nagyon büszke vagyok erre, hiszen ez az első angol dalom és jó a fogadtatása. Éppen hazaértem és kaptam az emailt, hogy lejátszottuk a dalod a rádióban. Hirtelen nem is tudtam hogy reagáljak. Nagyon boldog pillanat volt. 


A helyszín