A15! - 15 years of Nouvelle Vague

A15! - 15 years of Nouvelle Vague

A15! - 15 years of Nouvelle Vague
április
30
hétfő 20:00
Koncertterem

A15! - 15 years of Nouvelle Vague

  • Pop
  • Punk

Az A38 Hajó 15. születésnapján egy exkluzív klubkoncerttel tér vissza a fedélzetre egyik kedvenc francia produkciónk, a new wave slágereket sanzonként előadó, szintén 15 éves Nouvelle Vague! Az elmúlt években a zenekar velünk együtt változott és növekedett: az évek során Elodie Frége, Nadeah, vagy a Marc Collin vezette Bristol is vendégünk volt a fedélzeten, azonban mindig annak örültünk a legjobban, mikor a Nouvelle Vague pimasz, intelligens és örökérvényűen friss hangzásában szólalnak meg az Echo & the Bunnymen, a Joy Division vagy épp a Dead Kennedys dalai. Április 30-án egy különleges, csak a legnagyobb slágerekre épülő klubkoncerttel ünnepli velünk születésnapunkat a francia könnyűzene egyik nagyágyúja, ami egyszeri és vissza nem térő alkalmat biztosít a szórakozni vágyóknak.

Szülinapi alkalmi vacsoraajánlatunk:
* Csirkés bazsalikomos saláta
* Bordírozott sertésmignon rukkolás burgonyapürével
* Epres sajttorta 

Galéria

Nouvelle Vague (FR)

Bár a nosztalgia mindig valami gyanús dolog, amiből sosem sül ki semmi jó, a Nouvelle Vague puszta léte alapjaiban cáfolja ezt a tételt. Mert a ragyogó énekesnőkkel kiegészülő francia duó, Marc Collin és Olivier Libaux kettőse úgy nosztalgikus, hogy egyetlen pillanatig sem ciki, és úgy tölti meg újra élettel a hetvenes-nyolcvanas évek punkját és újhullámát, hogy még az is átadja magát a varázsnak, aki egyébként zsigerből rühelli a nosztalgiát, a punkot, a bossa novát vagy a feldolgozásokat. A Nouvelle Vague zseniális ötlettel úgy dolgozta fel az angolszász punk és New Wave klasszikus slágereit leheletfinom bossa novákba, elegáns akusztikus hangszerelésekbe, hogy az eredeti nyers vadság helyett inkább a hűvös és melankolikus elegancia lett a vezérelv, és talán még eredeti szerzőik sem ismertek rá a ragyogó érzékkel kiválasztott számokra.

A nagy ötlet 2002-2003 környékén szállta meg Collint és Libaux-t, és nem telt bele egy év és néhány koncert, meg is jelent az első Nouvelle Vague-lemez. A fantasztikusan jól eltallt feldolgozások, és a rafinált franciás image azonnal elöprő és revelatív sikert hoztak a zenekarnak, ami azóta már az ötödik sorlemezénél tart. Mindegyik album rendkívül koncepciózus vállalkozás: hol klasszikus, nyolcvanas évek-beli filmslágereket értelmeznek újra, hol az eredeti szerzőkkel dolgoznak együtt (mint Martin Gore-ral a Depeche Mode-ból, Ian McCullough-fal az Echo and the Bunnymenből, Terry Hallal a Specialsből, vagy Barry Adamsonnal), hol pedig a korszak francia posztpunkja előtt tisztelegnek a kortárs pop legnagyobbjai, Camille, Vanessa Paradis, Jeanne Cherhal és Soko társaságában.

A legfrissebb lemez, az I Could Be Happy ősszel jelenik meg, és szeptember elején várható az első kislemezdal. Ez ‒ a korábbi feldolgozásokkal ellentétben ‒ saját szerzemény lesz, és különlegessége, hogy az A38 Hajón is fellépett francia csillag, Élodie Frégé énekel rajta. Persze lesznek itt is feldolgozások, sőt a feldolgozások feldolgozásai, de Collin és Libaux dalszerzőként is bemutatkoznak. A lényeg: a stílus- és életérzés-teremtő francia zenekar ismét forró hangulatú klubkoncerten az A38 Hajón!

A zenekar tagjai
Melanie Pain: ének
Liset Alea: ének, tánc
Marc Collin: billentyűsök
Olivier Libaux: gitár
Olivier Smith: bőgő
Raphael Seguinier: dob

Lemezek
Nouvelle Vague, 2004
Bande à parte, 2006
3, 2009
Couleurs sur Paris, 2010
I Could Be Happy, 2016

Nouvelle Vague az A38 Hajón // A38 Vibes

Galériák

  • Nouvelle Vague
    6
  • Nouvelle Vague (FR)

    2012. november 23.

    36

A helyszín

A15!

Az A38 Hajó 15. születésnapi fesztiválja