No Fun At All (SE), Poison Alley

No Fun At All (SE), Poison Alley

No Fun At All (SE), Poison Alley
január
26
szombat 20:00
Koncertterem

No Fun At All (SE), Poison Alley

  • Punk

Igen, a No Fun At All újjáalakult, és először lép fel Budapesten! A kilencvenes évek skatepunk-punkrock világának egyik kulcsbandája tíz év tetszhalál után, áprilisban jelentette meg új lemezét, és az albumhoz turné is társul. A Grit olyan, mintha a svéd brigád sose hagyta volna abba. Lendületes, pörgős, és ami a legjobb: egy cseppet sem állott vagy nosztalgiázós. Nem is érdemes nosztalgiázásra készülni január 26-án az A38 Hajón, a No Fun At All ugyanis éppoly friss és eleven, mint valaha! Az estet felvezeti a Poison Alley.

Galéria

No Fun At All (SE)

A No Fun At All már telitalálat zenekarnevével egy pillanat alatt elmondja, miért alakult. A Stooges No Funját a Sick Of It All nevével ötvöző szójáték pompásan leírja a svéd punkrock-csapat műfaji preferenciáit. Pörgös-zajos, nyers punkindulók keverednek rockos hangzással, dallamos hardcore-ral és friss skatepunkkal a No Fun At All zenéjében. Nem csoda, hogy az 1991-ben indult zenekar viharos gyorsasággal szerzett magának elképesztő népszerűséget, és két első lemezét, a No Straight Anglest meg az Out of Boundst a műfaj alapvető klasszikusai között emlegetik.

A zenekar oroszlánrészt vállalt a zseniális Peter Ahlquist lemezkiadója, a Burning Heart Records felfuttatásában. A No Fun At All első lemeze a Burning Heart legkorábbi kiadványai között volt, és alaposan megágyazott a Refused, a Hives, a Turbonegro, a Millencolin vagy az International Noise Conspiracy sikereinek.

Aztán a lendület elfogyott, a No Fun At Allban egyre gyakoribbak lettek a tagcserék, a feloszlások, leállások, újraalakulások. Először csak nyolc évet kellett várni a következő lemezre, majd most már tíz év telt el a legújabb lemezig. Az áprilisban megjelent Griten viszont semmi nyoma a problémáknak és bizonytalanságoknak. Két tagcserét követően a No Fun At All lendületesebb és frissebb, mint valaha. Zúzós és magukkal ragadó melodikus punkrock-himnuszok követik egymást a remek lemezen, amelynek javát január 26-án az A38 Hajón is eljátssza a zenekar ‒ természetesen a régi klasszikusokkal együtt.


A zenekar tagjai

Ingemar Jansson: ének

Mikael Danielsson: gitár

Frederik Eriksson: gitár

Stefan Bratt: basszusgitár

Kjell Ramstedt: dob


Lemezek

No Straght Angles, 1994

Out of Bounds, 1995

The Big Knockover, 1997

State of Flow, 2000

Low Rider, 2008

Grit, 2018

  


Linkek

A helyszín