New Model Army (UK) - lemezbemutató koncert, vendég: Aznincs

New Model Army (UK) - lemezbemutató koncert, vendég: Aznincs

New Model Army (UK) - lemezbemutató koncert, vendég: Aznincs
március
7
csütörtök 20:00
Koncertterem

New Model Army (UK) - lemezbemutató koncert, vendég: Aznincs

  • Rock

A New Model Army bejelentette 16. stúdióalbumát, az Unbroken-t, amely 2024-ben jelenik meg egy hatalmas európai és egyesült királyságbeli turné keretében. A banda 2021-ben kezdte el írni az albumot a gyorsan változó világban és a saját életükben történő változások által inspirálva. Korán elhatározták, hogy az új album keverésére a legendás Tchad Blaket kérik fel, aki a felkérést örömmel elfogadta, így nyilatkozott: „A New Model Army nekem nagyon bejön. Csodálatos a zenekar által rögzített és produkált anyag, ennek az albumnak a keverése ajándéknak tűnt.” Tele van gitárokkal, perzselő énekhangokkal, és a basszusgitáron és a dobokon lévő hangsúllyal, ami minden munkájukat jellemzi, az Unbroken nagyon úgy szól, mint a New Model Army, de megint más.

Az 1980-ban Bradfordban megalakult New Model Army ötödik évtizedét tapossa, és semmi jelét nem mutatja a fáradtságnak. A közelmúltban, 2023 szeptemberében kiadtak egy dupla koncertalbumot, a „Sinfonia” címmel, amely egyedülálló előadást rögzített a Sinfonia Leipzig Zenekarral a berlini Tempodromban. Az új Unbroken stúdióalbum 2024. január 26-án jelenik meg, megváltoztatva a világot és a saját életüket. Korán elhatározták, hogy az első számú választásuk az új album keverésére a legendás Tchad Blake lesz, aki a felkérést elfogadta: „A New Model Army nekem bejön. A zenekar által rögzített albumnak a keverése ajándéknak tűnt.” Tele van gitárokkal, perzselő énekhangokkal, és a basszusgitáron és a dobokon lévő hangsúllyal, ami minden munkájukat jellemzi, az Unbroken nagyon úgy szól, mint a New Model Army, de megint más.

Az 1980-ban Bradfordban megalakult New Model Army ötödik évtizedét tapossa, és semmi jelét nem mutatja a fáradtságnak. A közelmúltban, 2023 szeptemberében kiadtak egy élő dupla koncertalbumot, a Sinfonia-t, amely egyedülálló előadást a Sinfonia Leipzig Zenekarral rögzítettek a berlini Tempodrom helyszínen. Az új stúdióalbum, az „Unbroken” 2024. január 26-án jelenik meg.

Aznincs

Az Aznincs zenekar 2016 áprilisa óta működik. A kezdetben két, mostanra négy tagú (Kiss Boglárka - dobok, Horváth Gábor - basszusgitár, Pintér Zsolt - gitár, Prokop Attila - gitárének.) formáció kizárólag saját dalokat játszik. Stílusa talán komoralter. Jellemző a tagokra a zenei nyitottság, az érdekes megoldások keresése. Két éve rendszeresen koncerteznek kiseb-nagyobb budapesti klubokban.

Esemény a facebookon

Galéria

New Model Army (UK)

  

Az 1980-ban alakult New Model Army karriere során számos stílust érintett: aggattak rájuk post-punk, folk-rock, political-rock, goth és metál címkéket is, de progresszivitásuk bebizonyította, hogy egy stílushoz vagy holdudvarhoz sem sorolhatók igazán. Ezzel a sokszínű, folyton változó világgal jutottak milliós lemezeladásokhoz és olyan hűséges rajongótáborhoz, akik évtizedek óta kitartóan követik az útjukat.

Kevesen képesek ennyi idő után a megújulásra, azonban a brit kvintettnek bárminemű görcsölés, művészi és kereskedelmi kompromisszumok nélkül sikerült. A 2010 után (eddig) kiadott négy albumuk, a ’13-as Between Dog and Wolf, a ’14-es Between Wine and Blood, a ’16-os Winter és a tavaly megjelent – a Hajón is bemutatott – From Here albumuk mind ékes példái annak, hogy a Justin Sullivan gitáros-énekes és csapata szüntelen kreatív energiával rendelkeznek. Negyven év és tizenhét album legjobb dalai az előkarácsonyi ajándékunk idén: december 9-én élőben az A38 Hajón!

  

Videók

Linkek

Galériák

  • New Model Army (UK)

    15
  • New Model Army (UK)

    22
  • New Model Army (UK) 40-th Anniversary Tour

    51

A helyszín