Necrophobic, Sin of Kain, 1914

Necrophobic, Sin of Kain, 1914

 Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július
21
vasárnap 19:30
Koncertterem

Necrophobic, Sin of Kain, 1914

  • Metál

A svéd black-death metál legenda, a NECROPHOBIC eredeti énekesével és egy lenyűgöző új lemezzel tér vissza! A kilencvenes évek skandináv extrémzenéjét alapvetően meghatározó együttes Mark of the Necrogram című idei albumát a kritika és a közönség is az év legjobbjai között emlegeti, és a harminc éves zenekar ismét Anders Strokirkkal koncertezik, többek között Budapesten is - az A38 Hajó klubhelyszínként exkluzív állomása lesz a turnénak, ugyanis a nyáron csak fesztiválokat érint a Necrophobic útvonala.

Az estét az ukrán 1914 nyitja, a második fellépő pedig az ezredforduló utáni hazai death/black metal színtér egyik legnagyobb hatású zenekara, a Sin of Kain lesz, akik négy év után először állnak újra színpadra.

Esemény a facebookon

Necrophobic (SE)

Nagyon kevesen gondolták volna, hogy az 1989-ben alapított, tehát jövőre harmincéves Necrophobic késízti el 2018 legerősebb, legsúlyosabb death-black metál albumát. A műfaj és a zenekar főleg a kilencvenes években tündökölt ‒ és maga a Mark of the Necrogram is ezt az időszakot idézi meg. Talán kicsit nosztalgikusan, de semmiképp sem idejét múlt módon. 

A hosszú évek során számtalan zenész megfordult a zenekarban az alapító Joakim Sterner körül, ám pár éve visszatért az eredeti énekes, az első lemez után távozó Anders Strokirk. Masszív hörgő vokálja új lendületet adott a zenekarnak, és az új, immár a műfaj egyik legfontosabb kiadójánál, a Century Mediánál megjelent lemez lenyűgöző hangzásában, okkult-sötét témáiban, monumentalitásában méltó folytatása a svéd-norvég "sötétített halálmetál" kilencvenesévek-beli nagy hagyományának.

A Necrophobic ezt a lemezt mutatja be nyári fesztiválturnéján, amelyet csak egyszer szakít meg, egy súlyosnak ígérkező klubfellépés kedvéért, július 21-én az A38 Hajón.

A zenekar tagjai

Anders Strokirk: vokál

Sebastian Ramstedt: gitár

Johan Bergebäck: gitár

Alex Friberg: basszusgitár

Joakim Sterner: dob

Lemezek

The Nocturnal Silence, 1993

Darkside, 1997

The Third Antichrist, 1999

Bloodhymns, 2002

Hrimthursum, 2006

Death to All, 2009

Womb of Lilithu, 2013

Mark of the Necrogram, 2018


Linkek

Galériák

  • Necrophobic
    3

A helyszín