A38 Tetőterasz

Noises from the Neighborhood: Mother's Cake (AT), The Immigrants

A 25 éves Pesti Est bemutatja

Az A38 Hajó születésnapján visszatér a fedélzetre kedvenc osztrák rockzenekarunk, a legutóbb a Wolfmother előtt bizonyító Mother’s Cake! A régió egyik, ha nem legjobb power triója új lemezét, a No Rhyme No Reason dalait mutatja majd be április 28-án, ezzel megnyitva a tetőterasz nyári programját. Az estet felvezeti a töretlen jókedvéről ismert The Immigrants.

 
 

Mother's Cake (AT)

A szenvedélyes, lendületes, eredeti hangzást létrehozó osztrák Mother’s Cake trió világa több forrásból táplálkozik. Megérintette őket jó mélyen a hetvenes évek szabad, lázadó, invenciózus rockja, ugyanakkor a rock legújabb irányzatai is, amelyek a régi harsány hangzások újraértelmezésével, kiaknázásával, átalakításával foglalkoznak, amilyen a stoner rock vagy akár az indie.

Végül, de nem utolsó sorban az igényes, ösztönös alkotói lázadás rejlik minden zenei porcikájukban. Abban az igényükben, hogy közvetlenségükkel és nyers erejükkel megidézzék az ősi energiákat, a vadságot, legyen szó akár az archaikus zenék közvetlenségéről, akár annak mondjuk a Red Hot Chilly Peppers feldolgozásában megnyilvánuló kicsattanó eredetiségéről és kreativitásáról.

Olyanokkal dolgoztak együtt, mint az Omar Rodriguez Lopez Group, a LeTigre, a Velvet Revolver és a Tito & Tarantula, valamint részt vettek az Austrian Local Heroes Band Contest 2010-es versenyén, amelyet simán megnyertek, valamint annak európai döntőjében, ahol 13.000 zeneekar mérettette meg magát, miközben ők a második helyet vívták ki maguknak.

Nagy sikerüket követően a bécsi GAB Music kiadó szerződtette őket, majd adta ki első lemezüket Creation’s Finest címmel. Az albumon játszik többek között az egykori Mars Volta billentyűs Ikey Owens is.

Ez a kiemelkedő progresszív rock-zenekar három kiváló zenészből áll, akik Yves Krismer, Benedikt Trenkwalder és Jan Haußels. Az általuk írt dalok magas zenei igényeknek felelnek meg, összetett ritmikus és harmóniai képletekkel operálnak, miközben mindvégig megtartják közvetlenségüket és ütőképességüket.

The Immigrants

A Pécsről Pestre költöző bevándorlók megfontolt léptekkel haladnak ambíciózus terveik megvalósításában. Zenéjük talán az indie-ben gyökerezik, de nem vetik meg olykor a jazzes, hip-hop-os, funkysabb összetevőket sem. Végigturnézták a Balkánt, vidéket és Budapestet egyaránt, visszatérő előzenekara a szintén pécsi 30Y-nak. Legújabb LP-jük  télen várható.

A zenekar tagjai:
Badric Adorio - basszusgitár,ének
Sápi Szabolcs - gitár,vokál
Károlyfi Balázs -dob

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.