A38 születésnap: Firebird 2017 - Miyavi (JP)

Másfél év után újra Budapestre érkezik a szamuráj gitáros, Miyavi ezúttal Firebird c. legújabb lemezét mutatja be a hazai közönségnek.

Miyavi (JP)

 Miyavi 1981-ben született Takamasa Ishihira néven Japánban. Az iskolás éveiben a foci kötötte le, első gitárját viszonylag későn, 15 éves korában kapta (habár állítólag basszusgitár volt előzetesen betervezve) és innen indult el a zenével való kapcsolata.

Miután egy sérülés miatt fel kellett hagynia a focival, Miyavi belépett a Dué le Quartz nevű visual kei bandába. Az együttes 2002-es feloszlása után tudott nekilátni szólókarrierjének, ekkor vette fel a ma is ismert művésznevét. Bemutatkozó lemezét Gagaku címmel nem sokkal később meg is jelentette. A sikerre nem kellett sokat várnia, 2005-ös nagylemeze (Miyavizm) már nagy kiadónál jelent meg, megkapva az őt megillető figyelmet. Később akusztikus gitáros lemezekkel is meglepte rajongóit.

A S.K.I.N. nevű supergroupnak 2006-tól lett tagja, ahol Yoshiki, Gackt és Sugizo a társai. Legutolsó lemeze tavaly jelent meg This Iz the Japanese Kabuki Rock néven, s a jelenleg zajló turnén is biztosan nagy hangsúlyt kapnak ezen az albumon található dalai. 2009-ben már többezres stadionokban lép fel, mindenhol szívesen fogadják a gitáros-énekes előadót.

Mint a visual kei szubkultúra egyik legjelentősebb képviselője, Miyavitól különleges koncertélményt várhatunk. Nagyon fontos szerepet kapnak a külsőségek, mint az extrém frizurák (Miyavi is legalább hetente változtatja hajszínét), a látványos kosztümök és a szokatlan sminkek. 

A visual kei a japán zenekultúra egyik legegyedibb és legszélsőségesebb válfaja.

Miyavit látványos showjával az A38 Hajó szülinapi partyja keretében láthatjuk-hallhatjuk. .

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.