Middlemist Red, The Luckies, Birth if Joy (NL)

Egyik legünnepeltebb és legkitűnőbb fiatal zenekarunk tölti fel kitűnő psych-rockjával közönségét ezen az estén két kitűnő testvérzenekar, a magyar The Luckies és a holland Birth of Joy társaságában.

Middlemist Red

A még mindig elképesztően fiatal, de első lemezével már óriási sikereket arató Middlemist Red 2012 végén alakult. Az együttes zenéje a hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. Első EP-jét, az As If You Could Mess This Up című bemutatkozó lemezét "az év egyik legerősebb hazai bemutatkozásaként" jellemezték a zenei blogok. 2014-ben Single Switcheroo című dalával elsöprő fölénnyel nyerte meg A számot az Index alternatív dalversenyét.

Ugyanebben az évben a Deezer 182 ország zenekarai közül a Middlemist Redet beválasztotta Young Guns című programjának legígéretesebb négy produkciója közé. A végső döntést a hallgatókra bízták, és a viadalból pedig toronymagas pontszámmal a Middlemist Red került ki győztesen. Ekkorra a zenekar már az összes jelentős hazai fesztiválon fontos fellépő volt, és a Supersonic Overdrive című debütáló nagylemezt telt házas koncerten mutatta be az A38-on.

A zenekar tagjai
Nóvé Soma: gitár, ének
Papp Dávid: gitár
Deli Soma: basszusgitár
Ürögdi Ábel: dob

Lemezek
Supersonic Overdrive, 2014

A MR két évvel ezelőtti lemezbemutató koncertjének teljes playlistje!

The Luckies


Tagok
Tim Atkins - vox
Springer Márton - lead guitar
Horváth Soma - lead guitar
Pongor Márton - bass
Stanfel Péter - drums

Birth of Joy (NL)

A Birthy of Joy Hollandia egyik legrobbanékonyabb power triója, akik immár második alkalommal mutatják be a hazai közönségnek, hogy a hetvenes évek Hammond-orgonás, bluesos rockzenéje épp attól igazán örökzöld, hogy az azon felcseperedett fiatalok a saját szájízük szerint képesek formálni azt. Nem is véletlen, hogy a banda ezen a nyáron ott lehetett szinte az összes meghatározó nyári fesztiválon, és hogy az elmúlt években végérvényesen kinőtték a nyugati undergroundot: dögös, feszes alapjaik, pumpáló basszustémáik és lehengerlő szintiszőnyegeik két hang után is beleviszik az ember lábába a bugit, és ehhez tényleg nincs szükség semmire, csak a lehetőségre, amit meg kell adni ennek az arcátlanul pimasz formációnak. Így aki szereti a hipnotikusan émelyítő, pszichedelikus szárnyalásokat sem nélkülöző vintage rockot, könnyen új kedvencet avathat a holland zenekar formájában, és ezt az élő összhatás is csak igazolni fogja.

Az együttes tagjai:
Kevin Stunnenberg – ének/gitár
Bob Hogenelst – dob/háttérvokál
Gertjan Gutman – orgona és basszusgitár
 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.