Elmarad: Messer Chups (RU)

Elmarad: Messer Chups (RU)

Elmarad: Messer Chups (RU)
június
13
szerda 20:30
Koncertterem

Elmarad: Messer Chups (RU)

  • Rock

Sajnálattal közöljük, hogy technikai okok miatt a koncert nem valósulhat meg. Az online megváltott jegyek árát visszautaljuk, a személyesen vásárolt jegyeket pedig július 13-ig visszaváltjuk az A38 jegypénztárában.

Egy teljesen őrült és vicces szentpétervári surf-zenekar, a Messer Chups egy csodálatosan szép nővel és két szörnyen sejtelmes férfival!

Esemény a facebookon

Messer Chups (RU)

Képzeljük el, hogy Ed Wood találkozik Davie Allen and the Arrows-zal, majd felvesznek egy lemezt egy szovjetek által védett stúdióban, a Holdon. És mondjuk a Lux Interior of The Cramps is velük tart. Meg egy theremin. A különös hangok ötvöződnek egymással, majd elkezdik őket sugározni Kelet-Európában a régi Szokol rádiókon. Aztán az emberek elkezdenek táncolni erre a furcsa zenére. Később mindenki vámpírrá változik, vagy mondjuk húsevő robotokká, és amíg tart a pszichotic beat ereje, elpusztítják Amerikát és Nyugat-Európát. Vagy valami ilyesmi…

Ez a Messer Chups. Oroszországból jönnek, és/vagy Németországból, de igazából a kémszörfös, horror képű űrhajós srácok eredetét homály fedi. Őskori szovjet analóg szintetizátorba bújtatott hangzásviláguknak, vagy a retrós hangulatú, enigmatikus dalaiknak annyira van köze a régi, hatvanas években készült vacak vámpírfilmekhez, mint a könnyed zenehallgatáshoz vagy a szörfözéshez.

Valószínűleg most azon is tűnődsz, vajon honnan a nevük. Nos, a Messer Chups fő embere, Oleg Gitarkin szerint a Chupa Chups nyalókából és Gitarkin Messer für Frau Mueller zenekarának első szavának összetétele. Talán hallanod kéne, hogy megértsd a név lényegét.

Ok, nos az igazság az, hogy ha kiszűrjük a felesleget tört angolságukból (és elolvasunk néhány cikket róluk a Király és Furi Zene újságíróitól), akkor világossá válik számunkra, hogy ki és mi ez a poszt-szovjet kém srácokba bújó rejtélyes banda.

Tudjuk, hogy Messer für Frau Mueller hamuiból feléledt zenekarról van szó, akik magukat indusztriális pszicho-hardcore-nak nevezik, némi pszichobilly-vel megspékelve. A tagság addig érvényes, amíg a fegyelmezetlen Oleg Gitarkin talpon van. Az 1990-es évek alatt találkozott мистер Gitarkin (ez Mr. Gitarkin-t jelent, ti csúnya amerikaiak) Oleg Kostrow-val, aki MFFM átdolgozott verzióján szerepelt, mely a jelenleg is ismert különös és egyben csodálatos Messer Chups-á alakult.

Azt tudjuk, hogy mindösszesen három Oleg tag volt (ez komoly: 1999 óta a Messer Chups producere Oleg Tarassov), a német zenész, Annette Schneider-rel. Mivelhogy a zenekari tagok Szentpéterváron, Moszkvában és Hamburgban éltek, a stúdiófelvétel fos volt. Ezért összeálltak egy határmenti kazetta forgalmazóval, és ebből készített Oleg főnök, vagyis Mr. Gitarkin saját zenei hangzásvilágot.

Azt is tudjuk, hogy Gitarkin a hatvanas és hetvenes évek olasz és amerikai horrorfilmek megszállottja, amik a félelmetes atmoszférateremtésért, meg egy csomó vicces dolog miatt készítettek.

Az együttes első anyagai, úgymint a Miss Libido 2000, Bride of the Atom és a Vamp Babes 2000-2001-ben adták ki. Aztán amikor a Meser Chgups találkozott a thermeninen játszó Lydia Kavinával, aki akár hiszitek, akár nem, ő maga Leon Theremin-nek az unoka-unokahúga, így ez a bolondos, ám gyönyörű hangszer bekerült a zenekarba, mely a 2002-es Black Black Magic-en hallható. Következtek az újabb albumok, mint például a Best of Messer Chups: Cocktail Draculina. Gitarkin és Kavina duóként többször is turnézott már a Messer Chups név alatt. Gitarkin másokkal és egyedül is turnézott. A zenekar játszott Amerikában, a New York-i Central Parkban is.

Ezekről van tudomásunk…kábé. De az kissé ködös, hogy most ki is játszik valójában a zenekarban…Gitarkin azt mondja, hogy jelenleg ő játszik gitáron és Sveta “Zombi csaj” meg basszuson. Na, de hová tűnt a többi Oleg? Miért nem szabadultak meg inkább a theremines csajtól? Ki játszik billentyűn? Miről szól a Cat Religion (Macskavallás), Comwboys, Indians and Their Parents (Cowboyok, indiánok és a szüleik) dal? Ki tudja… talán jobb, ha inkább kussban maradunk és hallgatjuk a zenét...

Felállás::
Oleg Gitaracula - gitár
Zombierella - basszusgitár
XY - dob

">

Galériák

  • Messer Chups
    1

A helyszín