Elmarad: Melvins (US), Big Business (US)

Elmarad: Melvins (US), Big Business (US)

Elmarad: Melvins (US), Big Business (US)
szeptember
27
vasárnap 20:30
Koncertterem

Elmarad: Melvins (US), Big Business (US)

  • Rock

Sajnálattal tudatjuk, hogy a The Melvins lemondta budapesti koncertjét. A jegyek október 27-éig visszaválthatók az A38 Hajón.

A rock történetének egyik legnagyobb hatású együttese, a sátorhajú Buzz Osborne vezetésével több mint harminc éve dübörgő Melvins hét éve tartott felejthetetlen koncertet az A38 Hajón. A zenekar most visszatér, hogy szokásosan letaglózó erejű fellépésen mutassa be: nem véletlenül nevezik a grunge - meg még ezer más irányzat - alapítójának. Az előzenekar a Melvins kemény és súlyos kisöccse lesz, a Big Business!

Melvins (USA)

Nehéz leírni, hogy a Seattle mellől indult Melvins mekkora hatást gyakorolt a rock történetére. A jellegzetes frizurájú, kreativitással tömött Buzz Osborne gitáros és Dale Crover dobos által több mint harminc éve üzemeltetett, folyton változó felállású punk-rock-metál nagyüzemet előfutárai között tartotta számon a Nirvana, a Tool, a Soundgarden, a Boris, az Earth, de még a Mastodon is.

Ettől még a Melvins zenéje se nem grunge, se nem metál, hanem valami egésze különös és behatárolhatatlan elegye a dühös punknak, a belassult drone-nak, a zabolátlan noise-nak... Koncertjei nem is koncertek, sokkal inkább kiszámíthatatlan szeánszok, amiken másfél perces punk-attackokat gigászi gitárgerjedések követnek, és mindezt Osborne zseniális, önironikus humora rántja egybe.

Végeláthatalan és követhetetlen diszkográfiája több tucatnyi címből áll. Legalább ennyi zenész fordult meg a zenekarban, hol évekig maradva, hol csak kisegítőként egy-egy turnén. Ott van köztük a Mr. Bungle és John Zorn basszusgitárosa, Trevor Dunn, Jello Biafra, Adam Jones, a Toolból, David Scott Stone az LCD Soundsystemből, Shirley Temple lánya, Lori Black vagy legutóbb a Butthole Surfers két tagja, Paul Leary és JD Pinkus.

Hét év után a Melvins visszatér az A38 Hajóra, hogy egy kis bemutatót tartson, miért is tartják a világ egyik legjobb koncertzenekarának.

Felállás:
King Buzzo: ének, gitár
Jared Warren: basszusgitár
Cody Willis: dob
Dale Grover: dob

Galériák

  • Melvins
    Melvins
    4

A helyszín