Mátyás Attila Band

Mátyás Attila Band

Mátyás Attila Band
június
15
szombat 20:00
kiállítótér

Mátyás Attila Band

  • Rock

Mátyás Attilának, az F.O. System, a Sex Action és az Agnus Dei énekes-gitáros frontemberének saját csapata a Mátyás Attila Band ezen a koncerten ismét Varga Zoli billentyűs közreműködésével lép fel. A saját dalok és feldolgozások mellett a trió régebbi, ritkán játszott slágereit is hallhatja - új hangszerelésben - a közönség.

Esemény a facebookon

Mátyás Attila Band

A ’86 és ’91 között ténykedő F.O.  a hazai dark kitüntetett bandája volt. Annak ellenére, hogy mindössze egyetlen elszállós, éjsötét korongjuk jelent meg, és mindössze egy árva videoklippel próbálkoztak, a banda mégis nemzedéki miheztartási pontnak számított. Tömény underground. A változó idők változást hoztak. Mátyás Attila mocskos rockot próbált a Sex Actionnel, és a csajozós, szakadt imidzs éppoly jól állt neki, mint a szplín nagyköveti posztja.

Később már az Agnus Dei énekes/gitárosi állásában találjuk, majd 2001-től önálló előadóként, Mátyás Attila Band nevű zenekarával lép fel. Modern, energikus, elszállt rock ez, egyedi dallamvilággal és mély szövegekkel. Lüktet, lehúz, vagy épp altat és befed. A banda 2003-ban hozta ki debütjét (Föld és az Ég), majd 2007-ben követte el újabb, Mélyen című korongját, mely kereskedelmi forgalomba nem került. Az Újra kezded című legújabb album pedig tavaly nyár óta forog.


Felállás:
Mátyás Attila – ének, gitár
Bense Sándor – basszusgitár, vokál
Gerő Balázs – dob, vokál

Közreműködik:
Farkas Töpi – gitár, vokál

Videók

Linkek

Galériák

  • Mátyás Attila Band
    1
  • Monster Magnet (US) - Celebrating The A&M Years Live, Mátyás Attila Band

    2016. március 31.

    40

A helyszín

kiállítótér